Є запахи, які

Є запахи, які нас зачаровують, збуджують апетит, лоскочуть ніс і небо. Але зараз я говорю не про прянощі, а про самих звичайних (і незвичайних) продуктах і речовинах.

Наприклад, я обожнюю аромат лимона і кави; але от до самого кави, як і до лимонів, я байдужа. У когось викликає захоплення запах свіжої здоби, а мене він дратує. Аромат полуниці мені подобається куди більше, ніж її смак.

Є люди, які не переносять запах часнику чи смаженої цибулі, а у когось він викликає апетит. Реакція на запахи може бути сама непередбачувана — аж до алергії, від якої потім доводиться довго лікуватися.

Я — переконаний "м'ясниці", пост переношу погано, без м'яса стаю злий, як голодний тигр, якого намагаються нагодувати силосом. Але от запах смаженого м'яса (і тим більше вареного) мені подобається зовсім. Вважається, що запах м'яти заспокоює; але тільки не мене!

Перед кожним святом будинок наповнюється цілим морем найнеймовірніших ароматів. Новий рік пахне апельсинами і мандаринами, Різдво і Великдень — здобою і прянощами. Запахи кухні, кулінарні запахи, наповнюють наше одяг і волосся, і від них часом нелегко позбутися.

Будь-яка господиня знає — блюдо, приготоване самостійно, смаку не має. Ми "наїдаємося" запахом, стоячи біля плити, аж до втрати апетиту. А як справи у вас? Які кулінарні запахи, запахи продуктів і страв, подобаються вам, а які — дратують? І чим пахнуть свята у вашому домі?

Мій блог знаходять за такими фразами

  • салати на новий рік
  • новий рік 2011
  • салати на новий рік
  • як солити капусту з буряком
  • торт чорний принц
  • простий рецепт качки з апельсинами

Похожие рецепты :

  • Чесно кажучи - питання не пусте. Іноді мені доводиться готувати не один обід, а два або три. Завжди доводиться приймати в розрахунок, хто з до ...

  • Коріандр - чудова пряність і потужний афродизіак, а тому широко використовується в кулінарії, народній медицині та парфумерії. Насіння коріандр ...

  • Чого гріха таїти - заморожені фрукти рідко у когось викликають ентузіазм. Не секрет, що частина вітамінів при заморожуванні безповоротно втрача ...

  • Для приготування цього смачного страви нам знадобляться: Баклажани - 125 г, цибуля ріпчаста - 20 г, горіхи волоські (очищені) - 10 г, зерна ...

  • Дорогі мої читачі, сьогодні я не буду вас мучити описами корисних властивостей продуктів, про які ви і так здогадуєтеся. Я хочу з вами поговори ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]