Кокос — це не горіх

Кокос - це не горіх

Кокос — це не горіх. Це великий круглий плід кокосової пальми, кістянка, як і вишня, але тільки з твердою ворсистою шкаралупою, тонкої коричневої шкіркою і білою м'якоттю, яку їдять свіжою, сушеної, в тертому вигляді.

Розколювати цей "горішок" дуже складно. Перш за все, треба знайти його поглиблення-"вічка", що роблять кокос схожим на забавну мавпячу мордочку, і проткнути їх штопором або викруткою, щоб злити весь сік.

Потім кокос треба покласти на рівну поверхню і, щільно притримуючи, з легким зусиллям бити тупою стороною ножа по точці золотого перетину (приблизно третина від кінця з чорними очима), поки він не трісне по "лінії природного розлому". Тепер досить всунути в неї вістрі ножа і трохи натиснути, і тоді кокос сам розколеться.

Але ми частіше маємо справу з кокосовою стружкою, яка продається розфасованої і навіть підфарбованою. Молоко і м'якоть кокоса багаті мікроелементами, що відновлюють сили і поліпшують зір. Кокос

користується репутацією афродізіака, завдяки здатності стимулювати утворення гормонів в організмах як чоловіків, так і жінок. Використовуваний як масла в суміші зі стимулюючими спеціями, такими, як кайенский перець, він сприяє кровообігу і стимулює роботу органів тіла, а його аромат підсилює почуття.

Маска для обличчя з кокосової м'якоті
Її приготування дуже просте — потрібно всього лише натерти м'якоть кокоса, додати пару крапель соку лимона. Ця маска має омолоджуючий, заспокійливий ефект, вона дуже корисна для чутливої та подразненої шкіри.

Кокосове печиво "не-Рафаелло"
Збиваємо білок з цукровим піском. Додаємо безе в кокосову стружку і руками скачуємо кульки, схожі на відоме печиво "Рафаелло". Можна всередину кульки покласти маленьке ядро горіха або мигдаля.

Викладемо кульки на промаслений папір і підсушити в духовці, як звичайне безе. Результат чудовий — справжнє "Рафаелло" відпочиває! Не забудьте додати цей рецепт в свій архів кулінарних рецептів, щоб не забути деталі приготування.

Мій блог знаходять за такими фразами

  • прості новорічні салати з консервованим тунцем
  • спаржа
  • рецепт різдвяної качки
  • Що приготувати на різдвяний обід
  • простий рецепт салату
  • рецепт качки прості

Похожие рецепты :

  • Про те, як приготувати різдвяне печиво, я вже писала рік тому в постах "Різдвяне печиво" і "Горіхові поцілуночки". Тепер я ...

  • Ні-ні, не думайте, я не помилилася! Салат "Гніздо глухаря" мені теж дуже добре відомий, мною не раз приготовлений і з'їдений. як ...

  • Пиріг "Зебра" якось спік мені чоловік на 8 Березня; сам пиріг був чудовий, але кухню я потім відмивала тиждень! Сподіваюся, що з вами ...

  • Діти - зрозуміло, квіти життя, і ніхто в цьому не сумнівається. Вони дуже люблять "пастися" возде "дорослого" столу і випро ...

  • Аспарагус (Спаржа) Пам'ятайте знаменитий діалог сваряться подружжя в "12 стільцях"? "- Лев Т ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]