Ароматне дитя індії


Ароматне дитя індії
Ароматне дитя Індії, вивезене купцями спочатку на Близький Схід, а звідти до Європи, це тропічне багаторічна рослина з сімейства імбирних подарувало гурманам багато чудових миттєвостей!

Плоди збирають вручну — це коробочки довжиною 10-20 мм, в кожній з яких знаходиться до 20 насіння — а потім сушать на сонці. Після сушіння плоди набувають світло-жовтувате, майже білу забарвлення. Найцінніші — коробочки зеленого кольору, їх висушують при змінній температурі протягом 35 годин у спеціальних камерах.

Зерна кардамону витягуються з плодів-коробочок і перемелюються. Смак і запах пряності надає неповторний відтінок печінкою, марципанів, медові пряники, пирогів з дріжджового тіста, тістечком з фруктами, компотів, страв з фруктів, десертів.

Кардамон додають в чорну каву. Він ароматизує супи, соуси, підливи, страви з риби, м'яса і птиці, його додають в рубане м'ясо, яловичий гуляш, плов з телятиною, паштети, смажену рибу і м'ясний бульйон.

Застосовується кардамон у складі тонізуючої терапії, коли потрібно додати сил виснаженому організмові, адже в ньому містяться кальцій, фосфор, залізо, магній і цинк, вітаміни: В1, В2, В3. Ця чудова пряність благотворно впливає на нервову систему, знімає напругу, виводить з депресії. Кардамон використовують при лікуванні астми, бронхітів, при застуді та кашлі, з його допомогою очищають шлунково-кишковий тракт і нормалізують травлення. Це прекрасний засіб для полегшення зубного болю, очищення порожнини рота і дихання.

Шляхетний запах насіння кардамону дуже цінують парфумери, ефірні олії кардамону додають в одеколони й парфуми. Винороби використовують кардамон у виробництві відомих лікерів «кіраси», «Шартрез» і «Ангостура».

На закуску, точніше, на десерт — рецепт печива з кардамоном. Так як я все не можу вийти з образу Mistress jof spices, тобто Принцеси спецій, пропоную вам блюдо індійської кухні — Shakkar Para! Чи не правда, нагадує шекер-бура? Але тільки це зовсім не те!

Нам знадобляться:
Борошно біла — 1 склянка
Крупа манна — 1/4 стакан
Масло рослинне — 2 ст. л.
Вода (тепла) 1/2 склянки в тісто, 1/2 склянки в сироп
Цукор-пісок — 3/4 стакан
Стружка кокосова — 3 ст. л.
Кардамон (мелений, якщо мається) — 1/2 ч. л.

Замісити тісто. Змішаємо 1 склянка білого борошна, чверть склянки манної крупи, додамо 2 столові ложки рослинної олії і півсклянки теплої води. Готове тісто загортаємо у плівку і залишаємо на півгодини.

Розділимо тісто на дві частини і розкачати кожну з них в коржик. Наріжемо на невеликі квадрати і в кожному робимо дірки виделкою.

Смажимо наше печиво у фритюрі, чи то пак розжареному рослинному маслі, на середньому вогні, до золотисто-коричневого кольору. Чи не правда, нагадує наш «хмиз»? Але це зовсім не те!

Готуємо кокосовий сироп: змішаємо в каструльці 3/4 склянки цукру і пів склянки води. Доводимо до кипіння і уварюємо, поки об'єм не зменшиться наполовину. Тоді вимкнемо вогонь, насип у нього 3 столові ложки кокосової стружки + половинку чайної ложки меленого кардамону. Всі крекери висипаємо в каструлю і акуратно перемішуємо, поки вони не покриються рівним шаром сиропу. Після цього викладаємо Shakkar Para на деко.

Приготувавши смачнючий Shakkar Para, звернемося до не менш важливим речам. Молодих мам зацікавить інтернет магазин колясок, де можна знайти дитячі коляски на будь-який смак.

Мій блог знаходять за такими фразами

  • що готувати на святвечір
  • Як готують різдвяне печення
  • качка рецепти без нічого
  • картопля з котлетою у вигляді гнізда
  • що приготувати на Святвечір
  • що приготувати в святвечір
  • Клієнт для коментарів WordPress

Похожие рецепты :

  • Кардамон - одна з дорогих прянощів. Ця рослина вирощують два-три роки, і тільки потім воно починає плодоносити - не більше 15 років. Кардамон пр ...

  • Коріандр - чудова пряність і потужний афродизіак, а тому широко використовується в кулінарії, народній медицині та парфумерії. Насіння коріандр ...

  • Кориця - найулюбленіша пряність європейських господинь, а на своїй батьківщині, в південній Індії, кориця-це невелике вічнозелене дерево сімейст ...

  • Продовжуємо розмову про пісних Сластьон. У цьому рецепті є все: і джем, і горіхи, і кориця, і кокосова стружка ... Але немає яєць, молока і вер ...

  • Пропоную вам сьогодні пісне тістечко з джемом і глазур'ю; пісне лимонне тістечко з горіхами ми вже пробували. Також рекомендую доступний р ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]