Ароматне дитя індії


Ароматне дитя індії
Ароматне дитя Індії, вивезене купцями спочатку на Близький Схід, а звідти до Європи, це тропічне багаторічна рослина з сімейства імбирних подарувало гурманам багато чудових миттєвостей!

Плоди збирають вручну — це коробочки довжиною 10-20 мм, в кожній з яких знаходиться до 20 насіння — а потім сушать на сонці. Після сушіння плоди набувають світло-жовтувате, майже білу забарвлення. Найцінніші — коробочки зеленого кольору, їх висушують при змінній температурі протягом 35 годин у спеціальних камерах.

Зерна кардамону витягуються з плодів-коробочок і перемелюються. Смак і запах пряності надає неповторний відтінок печінкою, марципанів, медові пряники, пирогів з дріжджового тіста, тістечком з фруктами, компотів, страв з фруктів, десертів.

Кардамон додають в чорну каву. Він ароматизує супи, соуси, підливи, страви з риби, м'яса і птиці, його додають в рубане м'ясо, яловичий гуляш, плов з телятиною, паштети, смажену рибу і м'ясний бульйон.

Застосовується кардамон у складі тонізуючої терапії, коли потрібно додати сил виснаженому організмові, адже в ньому містяться кальцій, фосфор, залізо, магній і цинк, вітаміни: В1, В2, В3. Ця чудова пряність благотворно впливає на нервову систему, знімає напругу, виводить з депресії. Кардамон використовують при лікуванні астми, бронхітів, при застуді та кашлі, з його допомогою очищають шлунково-кишковий тракт і нормалізують травлення. Це прекрасний засіб для полегшення зубного болю, очищення порожнини рота і дихання.

Шляхетний запах насіння кардамону дуже цінують парфумери, ефірні олії кардамону додають в одеколони й парфуми. Винороби використовують кардамон у виробництві відомих лікерів «кіраси», «Шартрез» і «Ангостура».

На закуску, точніше, на десерт — рецепт печива з кардамоном. Так як я все не можу вийти з образу Mistress jof spices, тобто Принцеси спецій, пропоную вам блюдо індійської кухні — Shakkar Para! Чи не правда, нагадує шекер-бура? Але тільки це зовсім не те!

Нам знадобляться:
Борошно біла — 1 склянка
Крупа манна — 1/4 стакан
Масло рослинне — 2 ст. л.
Вода (тепла) 1/2 склянки в тісто, 1/2 склянки в сироп
Цукор-пісок — 3/4 стакан
Стружка кокосова — 3 ст. л.
Кардамон (мелений, якщо мається) — 1/2 ч. л.

Замісити тісто. Змішаємо 1 склянка білого борошна, чверть склянки манної крупи, додамо 2 столові ложки рослинної олії і півсклянки теплої води. Готове тісто загортаємо у плівку і залишаємо на півгодини.

Розділимо тісто на дві частини і розкачати кожну з них в коржик. Наріжемо на невеликі квадрати і в кожному робимо дірки виделкою.

Смажимо наше печиво у фритюрі, чи то пак розжареному рослинному маслі, на середньому вогні, до золотисто-коричневого кольору. Чи не правда, нагадує наш «хмиз»? Але це зовсім не те!

Готуємо кокосовий сироп: змішаємо в каструльці 3/4 склянки цукру і пів склянки води. Доводимо до кипіння і уварюємо, поки об'єм не зменшиться наполовину. Тоді вимкнемо вогонь, насип у нього 3 столові ложки кокосової стружки + половинку чайної ложки меленого кардамону. Всі крекери висипаємо в каструлю і акуратно перемішуємо, поки вони не покриються рівним шаром сиропу. Після цього викладаємо Shakkar Para на деко.

Приготувавши смачнючий Shakkar Para, звернемося до не менш важливим речам. Молодих мам зацікавить інтернет магазин колясок, де можна знайти дитячі коляски на будь-який смак.

Мій блог знаходять за такими фразами

  • що готувати на святвечір
  • Як готують різдвяне печення
  • качка рецепти без нічого
  • картопля з котлетою у вигляді гнізда
  • що приготувати на Святвечір
  • що приготувати в святвечір
  • Клієнт для коментарів WordPress

Похожие рецепты :

  • Кардамон - одна з дорогих прянощів. Ця рослина вирощують два-три роки, і тільки потім воно починає плодоносити - не більше 15 років. Кардамон пр ...

  • Коріандр - чудова пряність і потужний афродизіак, а тому широко використовується в кулінарії, народній медицині та парфумерії. Насіння коріандр ...

  • Кориця - найулюбленіша пряність європейських господинь, а на своїй батьківщині, в південній Індії, кориця-це невелике вічнозелене дерево сімейст ...

  • Продовжуємо розмову про пісних Сластьон. У цьому рецепті є все: і джем, і горіхи, і кориця, і кокосова стружка ... Але немає яєць, молока і вер ...

  • Пропоную вам сьогодні пісне тістечко з джемом і глазур'ю; пісне лимонне тістечко з горіхами ми вже пробували. Також рекомендую доступний р ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Июнь 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]