Про походження марципана

Про походження марципана ходить безліч легенд. Право вважатися його батьківщиною оспорюють кілька країн, але особисто у мене марципан асоціюється з казкою!

Взагалі "марципан" перекладається з італальянского marzapane дослівно як «хліб Марта». Але я пам'ятаю старий мультик, де підмайстер німецького пекаря винайшов цей чудовий мигдалевий хліб для своєї коханої на ім'я Марта. Я люблю незвичайні, красиві жіночі імена, і цей "березневий хліб" мимоволі врізався мені в пам'ять.

Цікаво, що багато дослідників кулінарії вважають, що причиною винаходу марципана послужив голод — пшениця не вродила, і єдиною сировиною для хліба був мигдаль. За іншою версією, марципан був створений як ліки від душевних розладів.

Основними інгредієнтами марципана можна вважати мигдаль солодкий, мигдаль гіркий і цукор.

Гіркий мигдаль можна замінити мигдальним лікером або маслом гіркого мигдалю.
Цукор вживається у вигляді пудри або сиропу. Точні пропорції основних інгредієнтів зазвичай складають страшну комерційну таємницю кондитерських підприємств і окремих майстрів-кулінарів.

В якості додаткових інгредієнтів в марципан додаються: ароматизатори (какао, лікери, апельсинова цедра, рожева вода, прянощі та ін), барвники (натуральні чи штучні), а також яйця.

Основних методів приготування марципану всього три: холодний на яйці, холодний без яєць
і гарячий. Звичайно, нас цікавить найпростіший спосіб приготування цього солодкого афродізіака: холодний без яєць.

Перший варіант:

500 г мигдалю
400 г цукрової пудри
100 г меду
Мигдаль ошпарьте, зніміть шкірку, підсушіть в духовці, подрібніть. Змішайте горіхи з цукровою пудрою і медом. Пропустіть через м'ясорубку 2-3 рази, подрібніть міксером до однорідної маси, змішайте з коньяком. Можна підфарбувати харчовими барвниками.

Другий варіант:

600 г солодкого і 60 г гіркого мигдалю, 600 г цукру, 4 столові ложки рожевої води.
Очищений мигдаль добре висушити, пропустити через м'ясорубку і, додавши цукор і рожеву воду, вимісити густу масу. Поставити в холодильник на 12-14 годин, потім нарізати марципан на шматочки потрібної величини і просушити їх в теплій духовці або над жаром.

Зберігання марципанів: загорніть марципани в целофан і покладіть в холодильник. Перед вживанням потримаєте суміш при кімнатній температурі і злегка розімніть.

З марципана ліплять забавні фігурки і створюють цілі споруди, а також використовують його в якості "обгортки" для тортів.

Пам'ятайте, що фундук, волоські або кедрові горіхи володіють іншим в порівнянні з мигдалем вмістом масла, і тому марципанова маса потрібної консистенції з них не вийде — потрібен тільки мигдаль!

Мій блог знаходять за такими фразами

  • смажена картопля з морквою
  • печінка в духовці
  • Жахливі валентинки
  • фарширована бараняча нога
  • ватрушки рецепт
  • Про походження марципана

  • закуски з нічого

Похожие рецепты :

  • Дуже витончене назву, чи не так? І до того ж вельми французьке, що не дивно, бо каліссони - справжнє прованське ласощі. Оригінальні каліссони ...

  • Ми знаємо, що горіх - це плід з ядром і твердою шкаралупою. У кулінарії і звичайно в побуті горіхами називають будь-які їстівні плоди, що склад ...

  • Домашній хліб смачний сам по собі, і з цим ніхто не сперечається. Але найголовніше - його приготування открвает справжній простір для творчості ...

  • Сьогодні пропоную вам приготувати чудовий десерт - профітролі, а в якості начинки пропоную ніжний мигдалевий крем. Що стосується глазурі - так ...

  • Слово "паска" грецького походження, і означає воно "крендель". Селянський великодній хліб, пиріг або булка частіше називаєт ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]