Аджику варять всі

Аджику варять все. Але тут повторюється фокус з лечо: у кожної господині свій рецепт, і у кожної банки свій смак.

Я знаю кілька рецептів аджики: на терні, на яблуках і на томатах. Останню я також варила в декількох варіантах, але в результаті довгих експериментів зупинилася на одному, базовому.

Звичайно, сама справжня, натуральна абхазька аджика делаеться без жодних томатів. Це сіль, розтерта з часником, перцем і ароматними травами до маслоподібними стану. Але ми додаємо туди "для ситності" свої улюблені помідори, а в багатьох рецептах я зустрічала ще й морквину!

У суті, та аджика, яку ми закриваємо літрами і їмо — це просто гострий томатний соус. Але раз вже виникла традиція називати це вариво аджикою — ну і нехай, від цього воно гірше не стане.

Аджику варять всі

Отже, нам знадобляться: помідори, болгарський перець, гіркий стручковий перець, часник, трохи яблук або кислих слив. Всі чистимо, пропускаємо через м'ясорубку. Зелень — кріп і петрушку — можна взагалі не додавати, можна нарізати дрібно, а можна і пропустити через м'ясорубку разом з іншими продуктами.

Всю цю сіро-буро-малинове масу виливаємо в один тазик і ставимо вариться. Коли закипить, додаємо сіль, соняшникова олія. Якщо яблук і слив не додавали, можна замінити їх винним оцтом. Уварюємо на маленькому вогні, заважаємо, щоб не пригоріло. Расладиваем по банкам, закручуємо.

Автолюбителі можуть скористатися послугами сайту, де розказано все про автострахування каско калькулятор РОСГОССТРАХ, і захистити свій автомобіль від несподіванок.

Мій блог знаходять за такими фразами

  • апельсин фото
  • фарширована картопля в мундирі
  • простий обід
  • картинки апельсин
  • пиріг зебра
  • апельсин

Похожие рецепты :

  • Я зараз не маю на увазі томатний соус, багатьма іменований аджикою, в який додаються яблука (хоча і щось подібне я теж варила). Зараз мова йде п ...

  • Як ви зрозуміли, назва салату я безсовісно стягнула у коханого мною роману Іоанни Хмельовської (як не дивно, наш серіал 2004 року по цьому роман ...

  • У нас зараз яблук - валом. Я їх ні їсти, ні на повидло "уварювати" не встигаю. Тому "рию" в пошуках цікавих і простих реце ...

  • Цей простий томатний соус називається в нашій родині "Бомбою" за гострий смак і оригінальність. Соус чудово підходить рішуче до всіх ст ...

  • Лечо Як і у випадку з солодкою закусочка Слов'янський десерт, назва "Татарське лечо" носить не національний, а виключно ознайомлюва ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]