Другий екзотичний

Другий екзотичний афродизіак на У — равлики. Вони вважаються фірмовим блюдом французьких кулінарів. М'ясо равлики не тільки полегшує травлення, але і забезпечує багатогодинну силу і бадьорість навіть в самих екстремальних умовах, так що його афродозіачних властивості сумніву не піддаються.

Виноградний слимак, по латині пишно іменується Helix pomatia, живе в листяних лісах, чагарниках, парках і ярах, харчується тільки ніжною молодим листям, і тому її м'ясо набуває вельми тонкий смак.

У м'ясі равликів на третину більше білка, ніж у курячих яйцях, і немає холестерину. З равликів виробляють ліки від бронхіту, діабету та інших захворювань. Вважається, що равлики стимулюють сексуальне бажання і збільшують такі ж можливості. Цікаво, що раніше равлики вважалися винятково чоловічою їжею, і нібито на Кіпрі така гастрономічна дискримінація досі в силі.

Сьогодні ферми, де щорічно вирощують тисячі виноградних равликів, є не тільки у Франції, Італії, Німеччини, але і в Росії, і в Україні.

Равликів годують виноградним листям, подорожником, щавлем, лісовою суницею, кропивою та іншої свіжої та поживної зеленню, а за кілька тижнів перед збором в їх раціон додають фенхель і чебрець.

У Франції з равликів готують близько ста страв, у тому числі знамениту escargot a la Bourguignonneвиноградного равлика по-бургундські.

Равликів миють в підкисленою оцтом воді, а потім варять 10-15 хвилин і витягують з раковин. М'ясо миють і варять у бульйоні з додаванням білого вина і великої кількості прянощів протягом години. Охолоджені равлики вставляються назад в раковини, потім закупорюють кожну раковину вершковим маслом, змішаним з часником, сіллю, перцем, мускатним горіхом і дрібно посіченою петрушкою, і запікають в духовій шафі.

До равликам можна подати сухе червоне або рожеве вино.

Ще один рецепт:

Другий екзотичний

Равлики по-паризьки
Нам знадобиться:
100 г равликів,
Оцет яблучний або бальзамічний, трав'яний,
коріння,
2 цибулини,
4 столові ложки оливкової олії,
200 р. ковбаси (копченої чи вареної),
2 — 3 помідори,
4 товчені часточки часнику,
2 столові ложки дрібно нарізаної зелені петрушки,
1 стакан вина білого,
1 столова ложка товчених сухарів.

Равликів моєму і замочуємо на 12 годин в оцті, потім варимо з корінням. Тепер треба злити воду і продірявити шилом або вістрям ножа отвір, протилежне отвору в шкаралупі.

Обсмажуємо подрібнені цибулини в оливковій олії, додаємо ковбасу, нарізану на шматочки, а також скибочки помідорів, часник і зелень.

Додаємо склянку вина і равликів. Треба, щоб равлики були покриті соусом. Варити 20 хвилин і додати товчені сухарі. Равлики висмоктуємо через отвір в шкаралупі.

Равлики по-паризьки можна подавати з легким рожевим або білим вином, столовим херес, мадера, темним пивом.

Але я реально підходжу до проблеми. Навіть якщо я і дістану равликів, навряд чи моя сильна половина буде їх їсти. Тому пропоную простий рецепт:

Булочки "Равлики"

Тісто піде безопарному: борошно, цукор і сіль змішати. Дріжджі перетирає з борошном в крихту. Вливаємо молоко, додати яйця, рослинне масло. Тісто треба добре вимішати — до утворення колобка. Тісто повинне саме відставати від стінок миски.

Близько години тісто підходить.

Ділимо його на рівні шматки тіста і кожен з них розгортаємо дуже тонко.
Кожен з них змащуємо маслом і звертаємо трубочкою, а трубочки згортаємо в равлика. Зверху змащуємо маслом.

Протвень ставимо для підходу в тепло. Чекаємо, поки уліточкі підійдуть. Піч нагріваємо до 200 ° і випікаємо до золотистого кольору хвилин 14-16.

Кулінарія це як справжнє мистецтво, яке часто передається з покоління в покоління, також як і бабусині кулінарні рецепти зі старої застарілої зошити.

Похожие рецепты :

  • Дріжджове тісто - нескінченне джерело натхнення для господинь, навіть самих-самих ледачих. Домашній хліб, пироги, пиріжки, булочки - рецепти см ...

  • Мені дуже подобається на смак відварне легке; я його їла дрібно порізаним, посипаним гранатовими зернами - було дуже смачно. Але тепер я знайшл ...

  • Рубець - це частина шлунка. Його перед приготуванням треба очистити жорсткою щіткою, нарізати шматками довжиною 5 см і шириною 1 см, замочити н ...

  • Вам нічого не нагадало це назва - "кальцоне"? Ну звичайно ж, "кальсони", штани ... Вже не знаю, що хотіли сказати гумористи ...

  • Чудовий рецепт м'ясних пиріжків, тим більше - з тестом особливо возитися не треба, візьмемо готове. На знадобиться одна упаковка морозива л ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]