Ач дивина, скажете ви

Ач дивина, скажете ви. Подумаєш, малосольні огірки! Ти нас фондю здивуй чи якимось там парфе. Але насправді — засолювання огірків річ тонка і серйозна, простим смертним недоступна, та вчиняти цей акт можуть тільки люди, натхненні соковитим хрускотом ароматного огірочка на зубах … Іншим — не дано!

Отже, вибираємо міцні, пупирчатие невеликі огірочки одного розміру. Крім огірків, нам знадобляться "прибамбаси".

До "прибамбасів" я відношу всяку доступну зелень — петрушку, селеру, листя хрону, листя смородини, листя вишні; лавровий лист, чорний перець горошком, дрібний червоний гострий перчик (особисто я його на підвіконні в горщиках вирощую), довгий квітучий кріп (можна сушений) і часник.

Беремо пластикове відро або бочку, укладаємо зелень на дно. Огірки намивають гарненько і укладаємо зверху.

Розсіл робимо так: на 5 л каструлю води — 6 ложок крупної солі + дві цукру. Кип'ятимо, Остуджуємо. Заливаємо огірки. Бажано зверху покласти гніт. Тепер настає найголовніше: процес очікування. Він триває не менше десяти днів, і іноді стає просто нестерпним: так і хочеться пірнути в бочку з головою!

Стримаєте себе. Погортайте старі кулінарні журнали, на худий кінець — сходіть у великий книжковий магазин, виберіть собі чтиво до смаку. Огірки повинні гарненько "закиснути"!

На білий наліт зверху не звертайте уваги: це бактерії, так би мовити, в "своєму соку", істотна частина процесу. До моменту, коли огірки "доходять до кондиції", домашніх вже доводиться відганяти палицею. Відволічіть їх чим-небудь. Відправте чоловіка на автобазар, дітей — в кіно, а самі беріться за другий етап роботи.

Тепер треба зберегти отримане на зиму. Тепер нам знадобляться простерелизовать балони і кришки. Витягуємо огірки з розсолу, розкладаємо по банках.

Ач дивина, скажете ви

Тепер прокип'ятимо розсіл з-під огірків і заллємо балони. Нехай постоять хвилин 10-15. Знову виллємо розсіл з балонів, знову прокип'ятимо, розіллємо і ось тепер закатаємо. Але мені зазвичай закочувати буває нічого — як налетять домашні на бочку, залишається на один балон від сили, і возитися вже сенсу немає …

Мій блог знаходять за такими фразами

  • Теплий салат з макаронами та овочами
  • лимонна шарлотка
  • чорний кумін
  • спаржа
  • новий рік 2011
  • гриби фото

Похожие рецепты :

  • Ач дивина! - Скажете ви. Подумаєш - компот! Що про нього говорити? А між тим компот в таку спеку - єдиний засіб примиритися з долею! Звичай ...

  • При всій простоті цього рецепту, що передається з рук в руки, я ще не зустрічала двох однакових "помідорін" у різних господинь. Може ...

  • Цей рецепт простий, як мукання, але доступний тільки тим, у кого є відкритий балкон або веранда. В іншому випадку ви будете приречені вислухо ...

  • Перець, фарширований овочами Восени всі мої думки - тільки про соліннях і заготовках. До незадоволення домашніх, я весь свій вільний час присвяч ...

  • Це дуже цікавий салат-закуска. Запевняю вас, що в ньому красиво не тільки назва! Я взагалі дуже люблю "порційні" салати та десерти, ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Май 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]