Говорячи про пізніх ягодах

Говорячи про пізніх ягодах

Говорячи про пізніх ягодах, не можна не згадати про красені барбарисе, обезсмертити своє ім'я навіки віків в карамельної промисловості. Отруйно-червона кисла цукерка "барбарисками" любима стількома поколіннями, що не згадати про неї в блозі, присвяченому їжі, просто гріх.

Але насправді на колючих гілках куща барбарису висять не цукерочки, а дуже красиві ягідки, які сушать, солять, маринують, зацукровують, варять з них сироп, желе і ще багато чого.

Висушені і стовчені ягоди барбарису використовують як приправу до м'ясних страв. У Середній Азії барбарис кладуть в плов. З яскраво-червоних ягід готують смачні вина і лікери.

Смак барбарису сам безмовно свідчить про високий вміст вітаміну С. Сік ягід барбарису володіє відмінними жарознижувальними, протимікробними, кровоспинними властивостями. Він виводить з організму токсини, очищає організм, уповільнює процеси старіння — словом, панацея від усіх бід. Жарт жартами, але вчені з'ясували, що міститься у всіх частинах рослини алкалоїд берберин, що володіє жовчогінною властивістю, ще й допомагає знімати алкогольну і тютюнову залежність. Словом, для сохраненіяздоровья нам знадобиться соковижималка і великий кущ барбарису!

Зацукрований барбарис

Варимо рідкий сироп з 1 склянки води і 2-х склянок цукру.

Красиву гілочку барбарису з ягодами, тримаючи за гілочку, опускаємо в сироп, обвалюють у цукровому піску і викладаємо на блюдо. Потім сушимо в духовці при дуже низькій температурі.

Висушений зацукрований барбарис скласти в банку, накрити паперовими кришками, зберігати в сухому місці.

І ще один цікавий рецепт:

Квас з барбарису

Барбарис залити в водою, щільно закрити і залишити на 25-30 днів. Після цього настій відокремити, розбавити в два рази водою, додати цукор з розрахунку 100 г на 1 літр настою і поставити в тепле місце для бродіння ще на добу.

Похожие рецепты :

  • "Золота ягода" - обліпиха не раз удостоювалася урочистих од на свою честь; говорячи про пізніх ягодах, її не згадати просто неможливо. ...

  • Калина червона Продовжимо розмову про практичну (а не про художньо-візуальної) користь пізніх ягід. Для початку розберемося, чи можна заготови ...

  • Продовжуємо розмову про пізніх ягодах. На фотографії цієї красуні я дивлюся з гучними стогонами - ніколи не бачила і не готувала, і можу тільки ...

  • Цей рецепт досить простий, але в той же час і вишуканий; їм я виправляю своє упущення. У розмовах про пізніх фруктах і ягодах я забула згадати ...

  • Калинка, калинонька, калинонька моя ... Ну, пісню цю вже точно багато чули. У кожного свої асоціації - а я згадую запашні білі грона квітів н ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]