У незапам'ятні часи

У незапам'ятні часи я заготовлювала цю капусту виключно в двенадцатілітровой каструлі. З'їдає вона миттєво, і я прямувала на базар за наступною партією овочів. Я навіть не встигала її маринувати, хоча в маринованому вигляді вона набагато смачніша, хоч і менш корисна: тільки Просолов, і ам — її вже немає.

Набір продуктів простий, як мукання: капуста, буряк, морква, часник, лавровий лист, петрушка, сіль, перець горошком. Якщо хочете погостріше — додайте гострий перець, стручковий або мелений, неважливо.

Куди зручніше тримати соління на балконі або в коморі, але у мене їх немає. Спускати соління в підвал неохота, та хоч пластикова бочка не дуже-то вписується в інтер'єр кухні, на менші обсяги розраховувати не варто — попереджаю відразу.

Солити капусту в банках або балонах вкрай не рекомендую — рука в горлечко не лізе, запхнути ще запіхнет, але діставати буде вкрай незручно. Підійде будь-яка ємність з широким горлом.

Капусту не шаткуємо, а рубаємо на шматки. В ідеалі один невеликий качан ділиться на 4 частини. Морква і буряк миється, чиститься, ріжеться. Хочете покрасуватися (читай: повипендріваться) — ріжте ножем з фігурним лезом. Часник чистимо, ріжемо на великі шматки. Зелень моєму, розбираємо на гілочки.

У незапам'ятні часи

Отже, зелень і спеції укладаємо на дно ємності, часник, буряк і моркву укладаємо рядами між шматками капусти. Заливаємо розсолом. Зверніть увагу: в цьому рецепті немає цукру. До речі, саме завдяки цьому він може бути рекомендований навіть хворим на цукровий діабет (якщо немає інших протипоказань).

Заливаємо овочі охолодженою кип'яченою водою. Закриваємо кришкою. Капусту можна їсти вже через кілька днів; як профарбується — значить, готова. Завдяки буряках вона набуває прекрасного рожево-малиновий відтінок, а тому служить справжньою прикрасою святкового столу.

І ось тепер капусту можна замаринувати! Вона стане набагато пікантніше, але втратить (на жаль!) Свої корисні властивості. І дітям її вже давати не варто — тільки тим, хто постарше.

Акуратно зливаємо розсіл. Можна видалити зелень і лавровий лист. Тепер овочі заливаємо винним оцтом і залишаємо приблизно на тиждень. Колір капусти поміняється на буро-коричневий — значить, можна їсти.

Похожие рецепты :

  • Про унікальні властивості червонокачанної капусти я вже писала; мені стало цікаво - а яка вона в соліннях? Цей рецепт дає нам комбінацію двох в ...

  • Перець, фарширований овочами Восени всі мої думки - тільки про соліннях і заготовках. До незадоволення домашніх, я весь свій вільний час присвяч ...

  • Я люблю рецепти не тільки прості, але і практичні, дозволяють позбутися від усіх залишків продуктів відразу, та ще з вигодою для власного шлунка ...

  • Ще один найпростіший рецепт, від душі рекомендований до вживання: Моєму капусту і розбираємо її на суцвіття. Укладаємо в банку, додаємо гілочк ...

  • Немає нічого простіше і нічого складнішого, ніж квасити капусту! З точки зору технології - все просто, як мукання. Однак багато хто скаржиться ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Апрель 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]