У незапам'ятні часи

У незапам'ятні часи я заготовлювала цю капусту виключно в двенадцатілітровой каструлі. З'їдає вона миттєво, і я прямувала на базар за наступною партією овочів. Я навіть не встигала її маринувати, хоча в маринованому вигляді вона набагато смачніша, хоч і менш корисна: тільки Просолов, і ам — її вже немає.

Набір продуктів простий, як мукання: капуста, буряк, морква, часник, лавровий лист, петрушка, сіль, перець горошком. Якщо хочете погостріше — додайте гострий перець, стручковий або мелений, неважливо.

Куди зручніше тримати соління на балконі або в коморі, але у мене їх немає. Спускати соління в підвал неохота, та хоч пластикова бочка не дуже-то вписується в інтер'єр кухні, на менші обсяги розраховувати не варто — попереджаю відразу.

Солити капусту в банках або балонах вкрай не рекомендую — рука в горлечко не лізе, запхнути ще запіхнет, але діставати буде вкрай незручно. Підійде будь-яка ємність з широким горлом.

Капусту не шаткуємо, а рубаємо на шматки. В ідеалі один невеликий качан ділиться на 4 частини. Морква і буряк миється, чиститься, ріжеться. Хочете покрасуватися (читай: повипендріваться) — ріжте ножем з фігурним лезом. Часник чистимо, ріжемо на великі шматки. Зелень моєму, розбираємо на гілочки.

У незапам'ятні часи

Отже, зелень і спеції укладаємо на дно ємності, часник, буряк і моркву укладаємо рядами між шматками капусти. Заливаємо розсолом. Зверніть увагу: в цьому рецепті немає цукру. До речі, саме завдяки цьому він може бути рекомендований навіть хворим на цукровий діабет (якщо немає інших протипоказань).

Заливаємо овочі охолодженою кип'яченою водою. Закриваємо кришкою. Капусту можна їсти вже через кілька днів; як профарбується — значить, готова. Завдяки буряках вона набуває прекрасного рожево-малиновий відтінок, а тому служить справжньою прикрасою святкового столу.

І ось тепер капусту можна замаринувати! Вона стане набагато пікантніше, але втратить (на жаль!) Свої корисні властивості. І дітям її вже давати не варто — тільки тим, хто постарше.

Акуратно зливаємо розсіл. Можна видалити зелень і лавровий лист. Тепер овочі заливаємо винним оцтом і залишаємо приблизно на тиждень. Колір капусти поміняється на буро-коричневий — значить, можна їсти.

Похожие рецепты :

  • Про унікальні властивості червонокачанної капусти я вже писала; мені стало цікаво - а яка вона в соліннях? Цей рецепт дає нам комбінацію двох в ...

  • Перець, фарширований овочами Восени всі мої думки - тільки про соліннях і заготовках. До незадоволення домашніх, я весь свій вільний час присвяч ...

  • Я люблю рецепти не тільки прості, але і практичні, дозволяють позбутися від усіх залишків продуктів відразу, та ще з вигодою для власного шлунка ...

  • Ще один найпростіший рецепт, від душі рекомендований до вживання: Моєму капусту і розбираємо її на суцвіття. Укладаємо в банку, додаємо гілочк ...

  • Немає нічого простіше і нічого складнішого, ніж квасити капусту! З точки зору технології - все просто, як мукання. Однак багато хто скаржиться ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]