Райські яблучка — моя

Райські яблучка — моя особлива любов. Просто так їх не з'їси — аромат є, а смаку мало. Але зате яке з них виходить варення! Просто казка! Здається, вони ще називаються "китайка", якщо я не помиляюся.
Це варення користується у мене особливою любов'ю; для мене воно — неодмінний атрибут новорічного столу. Вариться воно нескладно, так що рекомендую від душі.

Варення з райських яблук

Яблука я мою, але "хвостики" ніколи не відриваю. Варю сироп по звичайній міркою: 1,2 кг цукру на 1 склянку води. Багато яблучка попередньо наколюють і бланшують; але я цього не роблю.

Райські яблучка - моя

Кидаю яблучка в киплячий сироп. П'ять хвилин — і в бік. Нехай охолоне. Потім знову на вогонь. Закипить — дві-три хвилини тримаю на вогні — і знову в сторону.

Ось так у декілька етапів і варю, поки сироп не загусне, а яблучка не стануть прозорими. Варення чудово желюючий.

А ось ще один цікавий і простий рецепт:

Мариновані райські яблука

Яблучка бланшируємо 2-4 хвилини в киплячій воді, наколовши зубочисткою зверху і знизу. Укладаємо в банки, заливаємо гарячим маринадом: щіпка солі, запашний перець, цукор, кориця, гвоздика, оцет. У оргінальном рецепті пропонувався столовий оцет; цікаво, а якщо спробувати яблучний? Має вийти непогано.

Реклама — двигун не лише торгівлі, а й усього сучасного життя. Якщо вам потрібна контекстна реклама, подивіться тут http://netpeak.ua/context/. А якщо хочете поміркувати про життя взагалі, а не тільки про те, що її рухає — загляньте в блог про життя-знайдете багато повчального.

Похожие рецепты :

  • "Царським" я називаю це варення за його смак і деяку парадність. Метушні з ним не так багато, як здається, а от результат просто чудо ...

  • Малина Те, наскільки малина корисна, знають навіть діти. Те, що без малинового варення зима-не зима, знають всі мами. Я справно варю малинове в ...

  • Чесно кажучи, я його зовсім не люблю варити: звичайне варення з білої черешні не гірше, і до того ж володіє прекрасним бурштиновим кольором, а о ...

  • При настанні осені ми зазвичай спохвачуються: а як там наш імунітет? Влітку все було ніколи, але перші дощі та заморозки приносять з собою і пе ...

  • Людина їсть все: все що літає (крім літаків) і все що плаває (крім підводних човнів). І вже, звичайно, стародавні навички збирачів плодів, корі ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]