Немає нічого простіше і нічого

Немає нічого простіше і нічого складнішого, ніж квасити капусту! З точки зору технології — все просто, як мукання. Однак багато хто скаржиться, що капуста заквашується погано, починає гнити, покривається пліснявою … У результаті — вся робота нанівець!

Кулінарні рецепти підкажуть нам, як правильно діяти. Починаємо з того, що вибираємо "правильний" качан капусти. Він повинен бути невеликим, але важким, листя повинні щільно прилягати один до одного. Шаткуємо капусту дуже тонко, а потім персипаем сіллю і цукром (на смак).

Тепер — найскладніша частина. Нам треба перетерти капусту, щоб вона швидше почала виділяти сік; адже саме через нестачу соку капуста може почати "пропадати", а не киснути. Мнемо капустки як слід, не соромимося.

Тепер беремося за морква — її треба натерти на тертці. Далі — за смаком; можна додати червоний перець і кмин, наприклад (я роблю саме так). Перемішуємо як слід, і щільно набиваємо в банки. Сік починає активно виділятися, і тому нам треба стежити за нашою капустою! Будемо акуратно протикати довгою дерев'яною паличкою капусуту, щоб виділяється сік не виливався з банки, а залишені всередині.

Якщо за капустою не встежити, то весь виділяється сік буде виливатися, і капуста не проквасітся нормально. Банки тримаємо при кімнатній температурі. Приблизно на третій день з'являється характерний запашок, що виділяється сік злегка піниться. Радіємо і ставимо банки в холодне місце — наша квашена капуста готова!

Немає нічого простіше і нічого

Мій блог знаходять за такими фразами

  • пиріг з нічого
  • відмінне віденське тісто
  • оригінальні салати новий рік
  • чому апельсин бадьорить?
  • обід з мікрохвильовки
  • куріній рулет

Похожие рецепты :

  • Про унікальні властивості червонокачанної капусти я вже писала; мені стало цікаво - а яка вона в соліннях? Цей рецепт дає нам комбінацію двох в ...

  • Перець, фарширований овочами Восени всі мої думки - тільки про соліннях і заготовках. До незадоволення домашніх, я весь свій вільний час присвяч ...

  • Немає однозначних думок на рахунок того, чи можна схуднути за допомогою квашеної капусти. В першу чергу це пояснюється тим, що в процесі приготув ...

  • Ще один найпростіший рецепт, від душі рекомендований до вживання: Моєму капусту і розбираємо її на суцвіття. Укладаємо в банку, додаємо гілочк ...

  • Ну, я не знаю нічого простіше і смачніше! Це чудовий і чудовий рецепт, перевірений роками, а головне - у нього дуже легка мірка: з двох склянок ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Май 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]