Не знаю, як у кого


Не знаю, як у кого, а у нас на Новий рік холодець — завжди на чолі столу! З дитинства пам'ятаю, як бабуся варила холодець, пам'ятаю застиглий жирок на його поверхні, прозорі, тремтячі шматочки. Але насправді — приготувати хороший холодець не так просто, є свої хитрощі. Так і в будь-якій справі — якщо потрібна хороша місткість для води, потрібно шукати її тут, а якщо потрібен хороший холодець, то ви потрапили за адресою!
Я, наприклад, не розумію курячий холодець абсолютно. Самий клас — це холодець із яловичини, телятини. Нам знадобляться ніжки (або копитця) та м'ясна м'якоть.

Все гарненько моєму, закладаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь і дуже уважно стежимо за піною, акуратно її знімаючи. Коли вся пінка буде знята, зменшити вогонь до мінімуму (я ще й на розсікач ставлю) і прикриваємо кришкою.

Закладаємо спеції за смаком: чорний перець, лавровий лист, сушений кріп. варимо довго: м'ясо саме повинно відходити від кісток. За півгодини до готовності кидаємо цілу морквину і цілу цибулину в лушпинні.

Солити вариво треба тільки в кінці. Вийняти цибулю і морквину. Лук викинути, морквину нарізати. Відварити яйця, нарізати. Покришити свіжий укропчик. Бульйон процідити. М'ясо нарізати дрібними шматочками.

Не знаю, як у кого

У тарілки кладемо м'ясо, нарізану моркву, яйця, видавлюємо часник, заливаємо бульйоном, зверху посипаємо кропом. Ставимо остигати — спочатку на вікно, потім — в холодильник.

В якості приправи оптимальний хрін, але і гірчиця теж нічого.

Залишається тільки прибрати будинок, накрити на стіл — і насолоджуватися!

Мій блог знаходять за такими фразами

  • рецепти з нічого
  • суші крабові палички
  • спаржа
  • чайна церемонія в японському стилі
  • класичний кекс
  • салати на новий рік

Похожие рецепты :

  • Не знаю, як кого, а мене вічно манять рецепти з красивими назвами. Потім, щоправда, виявляється, що за цими чарівними словесами ховається звича ...

  • У приготування і поїдання Хашан існує урочиста традиція; його не можна їсти ось просто так, ні з того, ні з сього. Ви повинні дійти, дорости до ...

  • Ну, я не знаю нічого простіше і смачніше! Це чудовий і чудовий рецепт, перевірений роками, а головне - у нього дуже легка мірка: з двох склянок ...

  • Ось так завжди: тільки збираюся сфотографувати приготовану страву, а каструля вже порожня! Нічого не поробиш: сочевичний суп - наша сімейна сла ...

  • Щось давно ми не говорили про супах, а без рідкої гарячої їжі взимку ніяк не можна! Прийшло мені в голову, що треба знайти хороший і простий ре ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]