Ми часто вживаємо


Ми часто вживаємо продукти, не замислюючись про їх шкоду або користь. Одна справа — коли продукт і смачний, і корисний, а як бути, якщо те, що нам потрібно з'їсти, дуже несмачно?
Наприклад, я зовсім не можу пити дуже потрібний мені буряковий сік. Мене з самого дитинства намагалися їм напихати, а я його на дух не переносила. А ось не менш корисний абрикосовий сік ні в кого, я думаю, нарікань не викличе. До того ж один і той же продукт може бути і корисним, і шкідливим одночасно — наприклад, грейпфрут.

Сік грейпфрута рекомендується при атеросклерозі й гіпертонії, і входить в дієту при підвищеному холестерин, але його категорично не можна вживати при виразковій хворобі або гастриті з підвищеною кислотністю.

Ми часто вживаємо

Або ось, скажімо, при гіпертонії рекомендується суміш з персикового соку, соку ріпчастої цибулі і чорноплідної горобини … Як таке можна пити? Просто жах. Пам'ятаю — коли були проблеми з печінкою, то доводилося пити настій різних трав, який був неймовірно гірким, до сліз (моїх, природно).

При анемії рекомендується суміш з розтертого яєчного жовтка, вершкового масла і какао. Я під стіл ховалася в дитинстві, щоб не їсти цю гидоту-солодкість. На щастя, смак і користь таки часто поєднуються в стравах на нашому столі, і не все так похмуро. Але в мене таки пунктик: хочеться не просто так жувати, а з користю. Тому намагаюся збирати рецепти, які допоможуть шлунку і печінки — або, принаймні, не зашкодять.

Похожие рецепты :

  • Для початку варто уточнити, що мова йде про натуральному соку з буряка власного приготування без використання яких-небудь добавок (цукру, солі, сп ...

  • Люди часто купують мандарини й апельсини і не звертають уваги на їх родича - грейпфрут, корисні властивості якого дуже різноманітні. Напевно бага ...

  • Абсент - це всім добре відомий напій, який називають «зеленою феєю» через свого зеленого кольору. Абсент може бути білим, чорним або червоним, ал ...

  • Одним з улюблених страв багатьох людей є картопля. З його допомогою можна приготувати багато різних страв, які прикрасять стіл. Багатьох хвилює ...

  • Напевно кожному з нас відомий специфічно терпкий смак лимона, навіть одна думка про це фрукті змусить будь зморщитися. Але користь лимона в порів ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]