Смажена яловича печінка

Смажена яловича печінка — страва не тільки смачне, але і корисне. Якщо не вірите мені — у лікарів запитаєте; але, я думаю, в її чудових властивостях чули всі.

Зазвичай я смажу відбивні з печінки з цибулею; але сьогодні представляю вашій увазі відмінний і простий рецепт, який і в свято не соромно реалізувати.

Нам знадобиться 500-600 г яловичої печінки; пара великих зелених кисло-солодких яблук, пара цибулин, півсклянки м'ясного бульйону, вершкове масло, пара столових ложок вершків (20%), пара столових ложок борошна, по одній столовій ложці коньяку і лимонного соку, сіль і мелений чорний перець.

Печінка дуже багата вітамінами і залізом; тому я гаряче рекомендую це блюдо новоспеченим матусям, адже догляд за новонародженим віднімає у них багато сил, які непрменно потрібно відновлювати!

Печінку моєму, очищаємо від плівок, ріжемо скибочками. Яблука нарізаємо кільцями товщиною не менше 1 см і скроплюємо лимонним соком. Цибулю ріжемо півкільцями.

Шматочки печінки обвалюють у борошні, обсмажуємо в сівочном маслі по кілька хвилин з кожного боку. Перекладаємо на тарілочку. У тому ж маслі обсмажуємо яблука до золотистого кольору. Перкладиваем яблука на печінку. Окремо обсмажуємо половину цибулі.

Тепер в масло, що залишилося від печінки і яблук, додаємо залишився лук, злегка обсмажуємо, вливаємо коньяк і бульйон, тушкуємо хвилин десять. Потім зняти з вогню, посолити, поперчити, якщо є можливість — подрібнити у блендері, додати вершки, перемішати.

Укладаємо на терелочку смажену цибулю, кільця яблук, зверху печінку, потім знову яблука і цибулю. Поливаємо соусом. Просто краса!

Смажена яловича печінка

Похожие рецепты :

  • Це щось надзвичайне, справжній витвір кулінарного мистецтва! Таке не соромно і на святковий стіл поставити в Світле неділю, та й для інших свят ...

  • 1. Яловича або теляча печінка;2. Ріпчасту цибулю 3 штуки середнього розміру:3. Одна столова ложка борошна;4. Панірувальні сухарі 50 гр;5. Сме ...

  • Куряча печінка не менш смачна, ніж саме куряче м'ясо. Крім усього іншого, печінка - дуже корисний продукт і відмінний засіб від хронічної в ...

  • Печінка в клярі - досить смачна страва, яку можна поєднувати з овочами або додати ще картопляне пюре, різні крупи. Протушівая у воді печінка в ...

  • Курячу печінку я люблю не менше, ніж яловичу. Паштет з неї виходить, до речі кажучи, чудовий! Нарила я тут один рецептик для своєї віртуальної ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]