Як говорив великий


Як говорив великий ненажера Карлсон — продовжуємо розмову! А саме — розмова про весняні салатах із свіжої зелені, розпочатий вчора. На зеленому тлі особливо приємно виглядають яскраві кольори: оранжевий (морква), червоний (помідор, редис), жовтий (болгарський перець). Керуючись міркуваннями користі для здоров'я і потішання наших почуттів зору і смаку, будемо готувати весняні салати!

Салат "Весняний"
Очистити 100 г моркви, натерти на тертці, додати дрібно покришений зелень петрушки, селери, кропу, зеленої цибулі, 100 г квашеної капусти. Приправити олією, сіллю, чорним перцем.

Салат з листя кульбаби з овочами
Нам знадобляться: листя кульбаби, кропиви, подорожника, пара огірків, пара помідорів. Все дрібно ріжемо, додаємо подрібнені ядра волоських горіхів. Заправляємо салат сметаною, змішаної з лимонним соком, прикрашаємо шматочками овочів.

Звичайно, можна приготувати і класичний салат; ось, наприклад, рецепт салату цезар. Теж смачно і доступно.

Ще один весняний салатик з дивною назвою — "Молодість Гете"!

Нам знадобляться: дві жмені свіжої зелені — підійдуть кульбаба, кропива, крес-салат, щавель, огуречнік, петрушка, зелена цибуля, кріп. Подрібнюємо зелень. Додаємо пару нарізаних відварених яєчок, пермешіваем. Заливаємо соусом. Соус готуємо так: беремо склянку кефіру, додаємо сіль, перець, натертий на дрібній тертці цедру половинки лимона.

Похожие рецепты :

  • літній салат Літо - це вам не зима, зайві кілограми під светр не сховаєш! Хочеш-не хочеш, а доводиться тримати себе у формі. Чим сидіти на висн ...

  • Ні-ні, я не помилилася, не думайте! Не "салат з перцем", а саме що "салат в перці". Суть в тому, що цей чудовий овочевий п ...

  • Продукти для приготування салату "Весняний": огірок свіжий -2 шт. яйця, зварені круто - 2 шт. рукола - 1 пучок. цибуля зелена ...

  • Зелень, зелень і ще раз зелень - ось що може врятувати наші організми, стомлені довгими зимовими холодами. Ще від душі раджу додавати в салати ...

  • Продукти для приготування салату "Різдвяний сюрприз": 2-а Зелених лука. 0,5 ст. Журавлина. 0,5 ч.л. Шавлії (сухого, здрібненог ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Апрель 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]