Все почалося з мультика


Все почалося з мультика про щура-кулінара; мені здалося. що рататуй — це щось абсолютно недосяжне і на рідкість вишукане. На перевірку виявилося, що рататуй — це просто овочеве блюдо, схоже на лечо.

Належить рататуй за походженням до прованської кухні. До його складу входять перець, баклажани, цибулю, часник і кабачки. Але — не все так просто! В оригінальному рецепті відіграють важливу роль прованські трави: фенхель, розмарин, кмин, м'ята, базилік. Такий букет здатний змінити блюдо до невпізнання — це як психологія в картинках, коли нескладні тести дають основу для серйозних висновків.

Наш рататуй буде з тостами з житнього хліба. Для самого рататуя візьмемо пучок зеленої цибулі, і по одній штуці: баклажана, цукіні (кабачок), червоного, жовтого, зеленого перцю, сушена пряна зелень, оливкова олія, 100 мл овочевого бульйону, бальзамічний оцет, чотири помідори, сіль, мелений чорний перець .

Лук шаткуємо, баклажан і цукіні (кабачок) нарізаємо кружальцями, перець — смужками. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Вливаємо бульйон і оцет. Додаємо сушену зелень, тушкуємо хвилин п'ять. Часточки помідорів додаємо до овочів, солимо, перчимо.

Тепер готуємо тости з житнього хліба — нарізаємо хліб і обсмажуємо в рослинному маслі. Викладаємо на тарілки, зверху — рататуй. Посипаємо зеленню. вуаля!

Похожие рецепты :

  • Тільки недавно я розсмакували мідії: виявилося, це дуже смачний і ніжний морепродукт. Мене зацікавило, що можна з мідіями приготувати, от я і в ...

  • Пряне овочеве рагу - досить ситне блюдо, а велика кількість інгридієнтів робить його смак просто незабутнім! рекомендую всім любителям овочевих ...

  • Дуже непоганий рецепт пісного супу, не обділений вітамінами, гостренький і пряний. Такий супчик розжене кров і позбавить від весняної депресії ...

  • Просто і оригінально - ось і все, що можна сказати про цей чудовий рецепті середземноморської кухні. Філе риби, креветки, рис - здорова і сма ...

  • Взагалі справжній кучмачі готують з поросячих нутрощів, але є варіант - замінити курячими потрошками: сердечками, печінкою, шлуночками. Блюдо с ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]