У цій запіканки самі


У цій запіканки найпростіші інгредієнти, але (попереджаю відразу) кілька тривалий спосіб приготування. Ідеально її готувати в порційних горщиках, але цілком зійде і скляний сотейник з кришкою. Головоломка в тому, що спочатку готуємо соус, а потім вже блюдо; втім, про все — по порядку.

Отже, для соусу нам знадобиться одна цибулина, одне тверде яблуко, штук п'ять печериць, сіль, перець, каррі, рослинна олія. Всі інгрідієнти нарізаємо дуже дрібно. На сковороді нагріваємо олію, обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім — шампіньйони. Солимо, перчимо, посипаємо карі. Додаємо яблуко або тверду грушу, швидко обсмажуємо, але щоб не встигло розм'якнути, а навпаки, як би карамелізованих. Викладаємо соус в скляний сотейник, попередньо натертий зубчиком часнику.

Тепер — овочі. Нам знадобиться пара морквин, пара Ріпок, половинка кореня селери, один кабачок або цукіні, 5-6 печериць, зубок часнику, склянка курячого або овочевого бульйону, сіль, винний оцет, натертий сир і дрібно нарізана зелень петрушки.

Зверніть увагу, що в цьому рецепті — спецій по мінімуму, а ось мені здається, що чебрець або шавлія зовсім не завадили б.

На тій же сковорідці швидко (півхвилини) обсмажуємо овочі (теж дуже тонко нарізані) з додаванням оцту. Овочі викладаємо в сотейник поверх соусу, солимо, перчимо, запікаємо в духовці при 170 градусах приблизно півгодини.

На сковорідку виливаємо стакан бульйону, наполовину уварюємо, додаємо нарізану зелень, виливаємо в сотейник, посипаємо сиром і без кришки тримаємо ще хвилин п'ять у духовці.

У цій запіканки самі

Похожие рецепты :

  • Все почалося з мультика про щура-кулінара; мені здалося. що рататуй - це щось абсолютно недосяжне і на рідкість вишукане. На перевірку виявило ...

  • З настанням спеки м'ясні страви якось відступають на другий план; хочеться чогось легше - курячого, рибного. Тому той рецепт, який я сьогод ...

  • Я дуже люблю приправу карі; неодмінно додаю її до багатьох м'ясних страв, та й в заарку при готуванні супів. Тому і не змогла пройти повз ц ...

  • Пряне овочеве рагу - досить ситне блюдо, а велика кількість інгридієнтів робить його смак просто незабутнім! рекомендую всім любителям овочевих ...

  • Продукти для приготування грецького гарбузового салату: 400-р Гарбузи. 1-н Ріпчасту цибулю. 1-н солодкий перець (зелений). 1-н солодкий п ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]