У цій запіканки самі


У цій запіканки найпростіші інгредієнти, але (попереджаю відразу) кілька тривалий спосіб приготування. Ідеально її готувати в порційних горщиках, але цілком зійде і скляний сотейник з кришкою. Головоломка в тому, що спочатку готуємо соус, а потім вже блюдо; втім, про все — по порядку.

Отже, для соусу нам знадобиться одна цибулина, одне тверде яблуко, штук п'ять печериць, сіль, перець, каррі, рослинна олія. Всі інгрідієнти нарізаємо дуже дрібно. На сковороді нагріваємо олію, обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім — шампіньйони. Солимо, перчимо, посипаємо карі. Додаємо яблуко або тверду грушу, швидко обсмажуємо, але щоб не встигло розм'якнути, а навпаки, як би карамелізованих. Викладаємо соус в скляний сотейник, попередньо натертий зубчиком часнику.

Тепер — овочі. Нам знадобиться пара морквин, пара Ріпок, половинка кореня селери, один кабачок або цукіні, 5-6 печериць, зубок часнику, склянка курячого або овочевого бульйону, сіль, винний оцет, натертий сир і дрібно нарізана зелень петрушки.

Зверніть увагу, що в цьому рецепті — спецій по мінімуму, а ось мені здається, що чебрець або шавлія зовсім не завадили б.

На тій же сковорідці швидко (півхвилини) обсмажуємо овочі (теж дуже тонко нарізані) з додаванням оцту. Овочі викладаємо в сотейник поверх соусу, солимо, перчимо, запікаємо в духовці при 170 градусах приблизно півгодини.

На сковорідку виливаємо стакан бульйону, наполовину уварюємо, додаємо нарізану зелень, виливаємо в сотейник, посипаємо сиром і без кришки тримаємо ще хвилин п'ять у духовці.

У цій запіканки самі

Похожие рецепты :

  • Все почалося з мультика про щура-кулінара; мені здалося. що рататуй - це щось абсолютно недосяжне і на рідкість вишукане. На перевірку виявило ...

  • З настанням спеки м'ясні страви якось відступають на другий план; хочеться чогось легше - курячого, рибного. Тому той рецепт, який я сьогод ...

  • Я дуже люблю приправу карі; неодмінно додаю її до багатьох м'ясних страв, та й в заарку при готуванні супів. Тому і не змогла пройти повз ц ...

  • Пряне овочеве рагу - досить ситне блюдо, а велика кількість інгридієнтів робить його смак просто незабутнім! рекомендую всім любителям овочевих ...

  • Продукти для приготування грецького гарбузового салату: 400-р Гарбузи. 1-н Ріпчасту цибулю. 1-н солодкий перець (зелений). 1-н солодкий п ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]