Скажу відразу — від цього


Скажу відразу — від цього рецепта я відразу прийшла в справжнє захоплення — думаю, ви зрозумієте, чому! Для приготування цього розкішного пирога нам знадобиться готове листкове тісто (400 г), а це означає, що особливої метушні не передбачається (постійні читачі знають мою постійну боротьбу з двома смертними гріхами — обжерливістю і лінню).

Отже, крім готового тіста, потрібно буде 150 г грибів (в ідеалі — лісових, зібраних власноруч), 200 г копченого бекону, 100 мл сметани, трохи петрушки і 7 яєць (від одного з них візьмемо тільки жовток).

Гриби почистити, помити, крупно нарізати. Бекон нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сухій сковороді так. щоб хрустів злегка (чи то пак до стану ніжних шкварок).

Шкварки перекладаємо в миску; на витопленому салі 10 хвилин обсмажуємо гриби. Знімаємо з вогню, даємо охолонути.

Тісто розгортаємо в прямокутник, викладаємо на деко, змащене маслом. Відступивши від країв приблизно 3 см, не до самого низу надрізаємо тісто по всьому периметру. Робимо всередині отриманого в серединці маленького прямокутника насічки ножиком. Змащуємо жовтком, печемо 10 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Тепер витягуємо "заготовку" пирога, зменшуємо температуру до 160 градусів. Внутрішню частину тіста злегка приминають.

Готуємо начинку: петрушку миємо, нарізаємо. Шість яєць і сметану збиваємо в однорідну масу, додаємо гриби, шкварки, петрушку.Викладиваем начинку на прим'яту серединку пирога і ставимо його в духовку ще на 15-20 хвилин. Все!

Має вийти ситно і пікантно. Може, це й не так вишукано, як салат з виноградом і горіхами, але цілком їстівне і взимку, і влітку.

Похожие рецепты :

  • Для приготування цього чудового пирога нам знадобляться: для тіста - Молоко - 500 гр. Дріжджі - 25 - 30 гр. Цукор - 1 ст. лож. Сіль - 1 ч. лож. ...

  • Гриби, шинка і сир ... Смачно, калорійно і так по-зимовому! Пиріг цей дуже ситний, і дуже підходить для холодних зимових вечорів. Для пирога н ...

  • Листкове тісто - штука складна, не сперечаюся. Але зараз можна купити готове листкове тісто, і це здорово полегшує нам задачу! Як згадаю, скіл ...

  • Ми вже готували з вами грибну запіканку; але, зізнатися, взимку хочеться чогось більш ситного і грунтовного - коротше, м'ясного! Тому спр ...

  • Для тіста: 3 курячі яйця; 1 склянка борошна; 1/3 склянки крохмалю; 1/2 склянки сметани або кефіру; 1/2 склянки майонезу; 1/2 чайні ложки соди; 1 ч ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]