Пам'ятаю, як моя колишня


Пам'ятаю, як моя колишня свекруха неодмінно, купуючи м'ясо, з декількох шматочків смажила "шашлик на сковорідці": на розпеченій сковороді і без масла. Весь фокус полягав у тому, щоб м'ясо було сухим, не вологим, не мокрим — тоді швидко утворювалася скоринка, і м'ясо не прилипало. Приблизно на такому ж принципі побудовано і приготування Тальято, популярного італійського блюда.

Пам'ятаю, як моя колишня

Для класичної Тальято нам знадобиться стейк; на жаль, без шматка м'яса ніяк! Втім, Тальято роблять ще й з тунця, але це інша історія … Стейк повинен бути товщиною близько 1 см. Ще потрібно рослинне масло, часник (пара зубків), розмарин, лимон, рукола, сир типу пармезан, сіль і чорний мелений перець.

Шматок нежирного стейка просушуємо паперовими серветками, натираємо сіллю і перцем. Сковорідку ставимо на вогонь, сприскують рослинним маслом і чекаємо, коли воно почне злегка диміти. Є зворотний варіант: замаринувати м'ясо в маслі, і смажити на сухій сковороді.

Тепер кидаємо м'ясо на сковорідку і смажимо буквально дві-три хвилини, перевертаючи приблизно кожні двадцять секунд.

М'ясо викладемо на решітку і підставимо тарілку, щоб у неї стікав сік. Тепер, не моя сковорідку, вливаємо туди сто мілілітрів рослинного масла, видавлюємо в нього зубчики часнику, голочки розмарину, натираємо цедру половинки лимона і даємо п'ять хвилин настоятися. Потім вичавлюємо в соус сік лимона і вливаємо той сік, який витік з м'яса. Соус треба поділити навпіл, і з однією половиною змішати руколу, а інший при подачі полити м'ясо.

Нарізаємо м'ясо тонкими скибочками, поливаємо соусом, викладаємо руколу, посипаємо шматочками пармезану …

Похожие рецепты :

  • Раніше я готувала яловиче серце під майонезом, в духовці. Але виявилося, що і тут "можливі варіанти", і з серця можна приготувати спр ...

  • Для приготування цього розкішного страви нам знадобляться продукти, які цілком по кишені навіть ледачим і диким господиням: рис для різотто (тип ...

  • Пам'ятаю, в старому чеському календарі мені попався чудовий рецепт "Курча як індик" (але про це іншим разом). А я пропоную прости ...

  • Курячу печінку я люблю не менше, ніж яловичу. Паштет з неї виходить, до речі кажучи, чудовий! Нарила я тут один рецептик для своєї віртуальної ...

  • Ось і перша вишенька з'явилася - а значить, що нам треба використовувати цей чудовий плід у всіх рецептах. В принципі, пропонований варіант ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]