Я все ще перебуваю в

Я все ще перебуваю в


Я все ще перебуваю в процесі пошуку досконалого "цвяха програми" — гарячого блюда на Новий рік. Звичайно, як варіант цілком підійде свинина, запечена з фісташками; але хочеться ще чогось оригінальнішого і істинно новорічного!

Відкопала я тут один рецептик, теж запеченої свінікі — пальцікі оближеш! А головне — чисто новорічний варіант, в інші свята навіть якось не так буде виглядати; як і салати до новорічного столу, гаряче блюдо повинне бути унікальним.

Отже, нам знадобиться шматок свінікі на 1,5-2 кг з прошарком жирку, пара цибулин, імбир, гвоздика, свіжа м'ята, сіль, перець, лимон.

Натерти вимиту і обсушену свінятіну сіллю з перцем, залишити в холодильнику на три години. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, імбир натерти на тертці. У форму для запікання викласти цибулю, імбир і м'яту, зверху — м'ясо. Заливаємо водою (від дна — 3 см). Накриваючи трьома шарами фольги і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Потім зменшуємо температуру до 140 градусів і готуємо ще годину.

Витягуємо з духовки, акуратно зрізаємо верхній шар жиру, робимо надрізи у формі решітки, в місця перетину надрізів вставляємо бутони гвоздики. Збільшуємо температуру до 200 градусів, перекладаємо свинину в іншу, чисту форму, змащену олією, підрум'янюємо 15-20 хвилин. Щоб свинина виглядала красивіше, можна змастити її глазур'ю: в окремій каструлі змішати мед, гірчицю і одну чайну ложку пива.

При подачі на стіл прикрашаємо листям м'яти і шматочками лимона.

Похожие рецепты :

  • Пропоную вам ідеальне гаряче блюдо на Новий рік, яке ублажить символ наступаючого року на всі сто відсотків! Рецепт простий, але в той же час в ...

  • Отже, відбулося! Настав новий рік. Приступаю до кулінарного звіту! Звичайно, у мене олучілось не те, що планувалося; ну вже це як завжди, я ...

  • Ми вже з вами розмірковували на тему, що приготувати на Новий рік Дракона, і прийшли до висновку, що Дракону вже точно не сподобається всяка дрі ...

  • Домашня буженина в духовці - Справжні ласощі, істинне прикраса столу! А головне - приготувати його зможе навіть недосвідчена і лінива господиня ...

  • Ми вже готували з вами грибну запіканку; але, зізнатися, взимку хочеться чогось більш ситного і грунтовного - коротше, м'ясного! Тому спр ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]