Я страшенно лінива, у чому


Я страшенно лінива, в чому не втомлююся зізнаватися. А тому люблю готувати до обіду одне блюдо, але дуже ситна, щоб воно замінювало і друге, і перше. У пошуках таких рецептів я "прочесала" всілякі кулінарні книги (я все ще, по старинці, цікавлюся друкованими виданнями), і переконалася, що моїм вимогам відповідають страви німецької кухні — айнтопф: полусупи, полугуляші, густі, м'ясні і жирні.

Їжа ця, звичайно, важкувата, але якщо подати до такого "першому-другому" домашні соління (наприклад, придасться та пелюстків на зиму, яку ми не полінувалися приготувати заздалегідь, або, скажімо, мариновані помідори), то ваші шлунки переварять її просто зі швидкістю світла.

Отже, готуємо Піхельштайн!

Нам знадобиться 750 г яловичини, пара цибулин, черешкова селера, чотири морквини, пара коренів петрушки, 400 г картоплі, чверть качана капусти, сіль, мелений чорний перець, рослинна олія, кмин, м'ясний бульйон, зелень петрушки.

Я страшенно лінива, у чому

М'ясо миємо, обсушуємо, нарізаємо шматочками. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, моркву, картоплю, селеру і корінь петрушки теж. Капусту шаткуємо, а зелень дрібно рубаємо.

У сотейнику нагріваємо олію, обсмажуємо цибулю, потім додаємо м'ясо, обсмажуємо з обох боків. Зверху шарами викладаємо картоплю, капусту, моркву, корінь петрушки, селера. Кожен шар солимо, перчимо, посипаємо тмином. Тепер заливаємо всю цю красу м'ясним бульйоном, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо приблизно півтори години.

Перед подачею на стіл посипаємо наш Піхельштайн нарізаною зеленню петрушки. Все, можна їсти.

Як бачите, тепер зрозуміло, чому це блюдо називається айнтопф — від німецького слова "Eintopf", тобто "все в одному котлі", зварене в одній каструлі. Я читала, що канцлер Отто фон Бісмарк так любив Піхельштайн, що у цієї страви з'явилося ще одну назву: "рагу Бісмарка". І хоч часто говорять про неспівпадання смаків німців і росіян ("що росіянину добре, то німцю смерть") у відношенні айнтопф це твердження в корені невірно — спробуйте, і переконайтеся самі!

Похожие рецепты :

  • Просто і оригінально - ось і все, що можна сказати про цей чудовий рецепті середземноморської кухні. Філе риби, креветки, рис - здорова і сма ...

  • Сьогодні ми будемо готувати смачний супчик з грінками з індички. Куркою-то нас вже не здивуєш, чи не так? М'ясо індички - смачне і корисне ...

  • Ні-ні, я не помилилася, не думайте! Не "салат з перцем", а саме що "салат в перці". Суть в тому, що цей чудовий овочевий п ...

  • Моя бабуся чомусь називала курячі шлунки "пупочки". Чоловік обожнює їх є просто відварними, але мені завжди здавалося, що "пупоч ...

  • Це щось надзвичайне, справжній витвір кулінарного мистецтва! Таке не соромно і на святковий стіл поставити в Світле неділю, та й для інших свят ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]