Я страшенно лінива, у чому


Я страшенно лінива, в чому не втомлююся зізнаватися. А тому люблю готувати до обіду одне блюдо, але дуже ситна, щоб воно замінювало і друге, і перше. У пошуках таких рецептів я "прочесала" всілякі кулінарні книги (я все ще, по старинці, цікавлюся друкованими виданнями), і переконалася, що моїм вимогам відповідають страви німецької кухні — айнтопф: полусупи, полугуляші, густі, м'ясні і жирні.

Їжа ця, звичайно, важкувата, але якщо подати до такого "першому-другому" домашні соління (наприклад, придасться та пелюстків на зиму, яку ми не полінувалися приготувати заздалегідь, або, скажімо, мариновані помідори), то ваші шлунки переварять її просто зі швидкістю світла.

Отже, готуємо Піхельштайн!

Нам знадобиться 750 г яловичини, пара цибулин, черешкова селера, чотири морквини, пара коренів петрушки, 400 г картоплі, чверть качана капусти, сіль, мелений чорний перець, рослинна олія, кмин, м'ясний бульйон, зелень петрушки.

Я страшенно лінива, у чому

М'ясо миємо, обсушуємо, нарізаємо шматочками. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, моркву, картоплю, селеру і корінь петрушки теж. Капусту шаткуємо, а зелень дрібно рубаємо.

У сотейнику нагріваємо олію, обсмажуємо цибулю, потім додаємо м'ясо, обсмажуємо з обох боків. Зверху шарами викладаємо картоплю, капусту, моркву, корінь петрушки, селера. Кожен шар солимо, перчимо, посипаємо тмином. Тепер заливаємо всю цю красу м'ясним бульйоном, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо приблизно півтори години.

Перед подачею на стіл посипаємо наш Піхельштайн нарізаною зеленню петрушки. Все, можна їсти.

Як бачите, тепер зрозуміло, чому це блюдо називається айнтопф — від німецького слова "Eintopf", тобто "все в одному котлі", зварене в одній каструлі. Я читала, що канцлер Отто фон Бісмарк так любив Піхельштайн, що у цієї страви з'явилося ще одну назву: "рагу Бісмарка". І хоч часто говорять про неспівпадання смаків німців і росіян ("що росіянину добре, то німцю смерть") у відношенні айнтопф це твердження в корені невірно — спробуйте, і переконайтеся самі!

Похожие рецепты :

  • Просто і оригінально - ось і все, що можна сказати про цей чудовий рецепті середземноморської кухні. Філе риби, креветки, рис - здорова і сма ...

  • Сьогодні ми будемо готувати смачний супчик з грінками з індички. Куркою-то нас вже не здивуєш, чи не так? М'ясо індички - смачне і корисне ...

  • Ні-ні, я не помилилася, не думайте! Не "салат з перцем", а саме що "салат в перці". Суть в тому, що цей чудовий овочевий п ...

  • Моя бабуся чомусь називала курячі шлунки "пупочки". Чоловік обожнює їх є просто відварними, але мені завжди здавалося, що "пупоч ...

  • Це щось надзвичайне, справжній витвір кулінарного мистецтва! Таке не соромно і на святковий стіл поставити в Світле неділю, та й для інших свят ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]