Дуже витончене назву


Дуже витончене назву, чи не так? І до того ж вельми французьке, що не дивно, бо каліссони — справжнє прованське ласощі. Оригінальні каліссони робляться у формі очей; такі видовжені, заокруглені ромби — еліпси, але ми не будемо обмежувати свою фантазію.

Не знаю, як вам, а мені при слові "каліссон" представляється щось таке … середньовічне, урочисте. Якщо ви теж мрієте про часи середньовічного лицарства, їдьте на лицарський турнір у Судаку 2012 — буде, з ким на мечах поширювати; а з мене і одного розради, що я готую каліссони, вистачить.

Отже, візьмемо 150 г кураги (корисну і смачну річ, між іншим), 200 г меленого мигдалю, дві столові ложки меду, 300 г цукрової пудри, готові вафельні коржі, один білок, столова ложка горілки.

Дуже витончене назву

Курагу нарізати дрібними шматочками, пропустити через м'ясорубку, змішати з мигдалем, медом і 150 г цукрової пудри. Суміш розтирати, поки цукор не розчиниться. Цю суміш намазати на один вафельний корж; накрити зверху другим коржем.

Гострим ножем нарізати на еліпси і півмісяці, покласти на деко, вистелений папером для випікання, і 5-8 хвилин потримати в духовці.

Збити білок з залишилася цукровою пудрою, додати горілку, отриманої глазур'ю змастити на ши каліссони …

Похожие рецепты :

  • Європейська різдвяна випічка - справжнє диво, не втомлююся дивуватися, знаходячи все нові і нові рецепти. На цей раз пропоную вашій увазі чудов ...

  • Такий м'ясної корж, приготований з фаршу, в Америці називають бургери. Бургери бувають великі й маленькі. Готують їх з м'яса яловичини ...

  • Сьогодні пропоную вам приготувати чудовий десерт - профітролі, а в якості начинки пропоную ніжний мигдалевий крем. Що стосується глазурі - так ...

  • Так, не спорю - це непросто. Але зате ТАК смачно! Результат змусить вас забути про перенесені неприємності, я гарантую. Ідея викласти цей рец ...

  • Я не назву цей рецепт простим; втім. з будь пасхальною випічкою доводиться возитися, але це метушня приємна і радісна. До того ж, випічка на В ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]