Смачний і корисний сніданок


Смачний і корисний сніданок необхідний не тільки для того, щоб підтримувати фізичний тонус організму. Гарний настрій на цілий день і оптимізм теж не в останній мірі залежать від нього. Культурні традиції різних країн сформували свої погляди на те, яким повинен бути сніданок.

Можна дуже довго перераховувати традиції та особливості кухонь народів світу. Але хлібні тости в різних інтерпретаціях властиві практично кожної з них. І це не дивно. Адже у всі часи хліб залишався основною їжею людини.

До того ж, в середньовічній Європі свіжий мали можливість і право є тільки знатні шари суспільства. Простолюдини задовольнялися черствими булками, підсмаживши скибочки яких, отримували смачна страва. Так людство винайшло тости. У наш час це чи не найпопулярніша страва для сніданку, завдяки простому приладу тостера. Вибір тостерів дуже великий, а ціни — доступні.

Сніданок по-європейськи

У всіх скандинавських країнах гаряче подають до столу тільки один раз в день, за обідом. В інший час їдять холодні закуски і тости. І хоча слово це у данців, норвежців, шведів і фінів звучить по-різному, розуміють вони його однаково: апетитний скибочку підсушеного хліба невеликого розміру, покритий закускою. Це дуже смачно, — вважають скандинави, — до того ж, практично. Вибір тостів настільки різноманітний, що господаркам не доводиться витрачати час на кухні, думаючи, що приготувати на сніданок.

На Балкани традиція снідати бутербродами прийшла не так давно. Але й раніше до столу завжди подавали скибочки підсмаженого в горіхах і натертого часником хліба. У Болгарії сніданок багатий овочами. На сніданок у Любляні, ви отримаєте кава і ріжок з начинкою. Сербська кухня схожа зі слов'янською. Вранці тут покладено ситно поїсти. А в Боснії сніданок немислимий без м'ясної страви.

Незважаючи на те, що старовинна слов'янська прислів'я радить сніданок з'їсти самому, нею часто нехтують. Особливо — чехи і поляки. Звичка снідати на ходу чашкою кави з булочкою давно стала тут національною. Напевно, тому в цих країнах стільки ж найменувань кулінарної випічки, скільки у голландців сортів сиру.

Останні люблять повторювати, що сніданок без сиру — все одно, що красуня без очей. А вибрати є з чого: пузатий едемський, знаменитий голландський, пікантний Гауда … Національне блюдо швейцарців — фондю з сиром. Це — різновид омлету. До нього обов'язково подають підрум'янений хліб і спеції, якими кожен приправляє блюдо на свій смак.

Смачний і корисний сніданок

Кажуть, грецька кухня — їжа богів. Снідають тут овочами, бажано в сирому вигляді та морепродуктами, а гречанки рідко замислюються над тим, яким повинен бути сніданок — все, що потрібно людині, подаровано природою.

На відміну від них, парижани звикли жити з шиком. Приготування їжі для них також важливо, як любов і мистецтво розмови. До речі, слово "омлет" прийшло до нас звідти. А як уявити паризький сніданок без камамбера або рокфору? Їх подають просто до чаю. Або готують відмінний ранковий сирний супчик і до нього обов'язково — хлібні тости.

А ось вірні традиціям англійці й ірландці впевнені, що вранці шлунок потрібно побалувати гарячим. Тут до сніданку готують яйця, сосиску або бекон. Їдять їх з тостами і чаєм, або кавою.

Сніданок по-американськи

Американцям також сподобалося їсти з ранку вівсянку, ковбасу і яйце. Такий варіант трапези вони назвали англійським сніданком. Тільки вибір тостів в США значно ширше. А традиційний американський сніданок — це змішання всього і всякого.
Для канадської кухні типово поєднання англійських і французьких традицій, а також велика кількість борошняних і солодких виробів. А ще тут, як і в США, на сніданок готують млинці з різною начинкою.

Карибський сніданок — це велика кількість екзотичних, до того ж дуже пікантних, страв і фруктів. У Центральній Америці їдять тортільяс — маїсові коржі — з м'ясом, ковбасою чи сиром і гострим соусом. А традиційний ранковий напій нащадка ацтеків — чоколатль — шоколад з молоком, ваніллю і екзотичними спеціями. У південній Америці ранок починається з мате — парагвайського чаю, до якого подають булочки або рулетики, звані емпанадас.

Східний сніданок

Азіатську кухню якнайкраще характеризує вираз з найстарішої куховарської книги Вусла мулу Іхабід: "Так, як велика частина земних радощів поміщена в їжі та напоях, а також у пахощах, то даймо їм належне". Суп і страви з рису — традиційне ранкове блюдо в багатьох азіатських країнах.

Близькосхідна кухня — невичерпна. Але снідають тут солодкої кашею і коржиком свіжовипеченого арабського хліба. А день, звичайно ж, починають з кави. Кожна чашка готується за особливим рецептом. Приготування кави по-турецьки — мистецтво, якому присвячені цілі томи.

Жителі Китаю і Кореї не люблять наші сир і масло. Вони називають їх зіпсованим молоком. Традиційно в країнах Далекого Сходу снідають рисовою кашею, часто з медом, зеленим чаєм, а під кінець трапези подають суп. Щільно поснідати з ранку прийнято і в Японії: відварний рис, квасолевий суп, яйця і риба можуть бути приготовлені різними способами, але подані, як шедевр. Адже японська кухня — це мистецтво створення натюрмортів на тарілці.

Похожие рецепты :

  • Якщо ви старанно стежте за фігурою і хочете відрізнятися стрункістю, але вже втомилися від обмежень у харчуванні і новомодних дієт, то вам потрібн ...

  • Яким повинен бути корисний сніданок? Грунтуючись на трьох простих правилах, які ви зможете прочитати нижче, ви зможете зарядити себе на весь день ...

  • Найкращі і ефектні розвантажувальні дні - це, коли за цілий день вживаєш тільки один продукт. Однак не всі можуть витримувати таке розвантаження, ...

  • Традиційно, перед черговим літнім сезоном в гонитві за ідеальними формами тіла багато хто починає ретельніше стежити за харчуванням. Щоб цей проц ...

  • Ця чудова закуска - справжня знахідка для прекрасних дам, які стежать за своєю зовнішністю і здоров'ям! Готується це блюдо в контейнерах з ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]