Смачний і корисний сніданок


Смачний і корисний сніданок необхідний не тільки для того, щоб підтримувати фізичний тонус організму. Гарний настрій на цілий день і оптимізм теж не в останній мірі залежать від нього. Культурні традиції різних країн сформували свої погляди на те, яким повинен бути сніданок.

Можна дуже довго перераховувати традиції та особливості кухонь народів світу. Але хлібні тости в різних інтерпретаціях властиві практично кожної з них. І це не дивно. Адже у всі часи хліб залишався основною їжею людини.

До того ж, в середньовічній Європі свіжий мали можливість і право є тільки знатні шари суспільства. Простолюдини задовольнялися черствими булками, підсмаживши скибочки яких, отримували смачна страва. Так людство винайшло тости. У наш час це чи не найпопулярніша страва для сніданку, завдяки простому приладу тостера. Вибір тостерів дуже великий, а ціни — доступні.

Сніданок по-європейськи

У всіх скандинавських країнах гаряче подають до столу тільки один раз в день, за обідом. В інший час їдять холодні закуски і тости. І хоча слово це у данців, норвежців, шведів і фінів звучить по-різному, розуміють вони його однаково: апетитний скибочку підсушеного хліба невеликого розміру, покритий закускою. Це дуже смачно, — вважають скандинави, — до того ж, практично. Вибір тостів настільки різноманітний, що господаркам не доводиться витрачати час на кухні, думаючи, що приготувати на сніданок.

На Балкани традиція снідати бутербродами прийшла не так давно. Але й раніше до столу завжди подавали скибочки підсмаженого в горіхах і натертого часником хліба. У Болгарії сніданок багатий овочами. На сніданок у Любляні, ви отримаєте кава і ріжок з начинкою. Сербська кухня схожа зі слов'янською. Вранці тут покладено ситно поїсти. А в Боснії сніданок немислимий без м'ясної страви.

Незважаючи на те, що старовинна слов'янська прислів'я радить сніданок з'їсти самому, нею часто нехтують. Особливо — чехи і поляки. Звичка снідати на ходу чашкою кави з булочкою давно стала тут національною. Напевно, тому в цих країнах стільки ж найменувань кулінарної випічки, скільки у голландців сортів сиру.

Останні люблять повторювати, що сніданок без сиру — все одно, що красуня без очей. А вибрати є з чого: пузатий едемський, знаменитий голландський, пікантний Гауда … Національне блюдо швейцарців — фондю з сиром. Це — різновид омлету. До нього обов'язково подають підрум'янений хліб і спеції, якими кожен приправляє блюдо на свій смак.

Смачний і корисний сніданок

Кажуть, грецька кухня — їжа богів. Снідають тут овочами, бажано в сирому вигляді та морепродуктами, а гречанки рідко замислюються над тим, яким повинен бути сніданок — все, що потрібно людині, подаровано природою.

На відміну від них, парижани звикли жити з шиком. Приготування їжі для них також важливо, як любов і мистецтво розмови. До речі, слово "омлет" прийшло до нас звідти. А як уявити паризький сніданок без камамбера або рокфору? Їх подають просто до чаю. Або готують відмінний ранковий сирний супчик і до нього обов'язково — хлібні тости.

А ось вірні традиціям англійці й ірландці впевнені, що вранці шлунок потрібно побалувати гарячим. Тут до сніданку готують яйця, сосиску або бекон. Їдять їх з тостами і чаєм, або кавою.

Сніданок по-американськи

Американцям також сподобалося їсти з ранку вівсянку, ковбасу і яйце. Такий варіант трапези вони назвали англійським сніданком. Тільки вибір тостів в США значно ширше. А традиційний американський сніданок — це змішання всього і всякого.
Для канадської кухні типово поєднання англійських і французьких традицій, а також велика кількість борошняних і солодких виробів. А ще тут, як і в США, на сніданок готують млинці з різною начинкою.

Карибський сніданок — це велика кількість екзотичних, до того ж дуже пікантних, страв і фруктів. У Центральній Америці їдять тортільяс — маїсові коржі — з м'ясом, ковбасою чи сиром і гострим соусом. А традиційний ранковий напій нащадка ацтеків — чоколатль — шоколад з молоком, ваніллю і екзотичними спеціями. У південній Америці ранок починається з мате — парагвайського чаю, до якого подають булочки або рулетики, звані емпанадас.

Східний сніданок

Азіатську кухню якнайкраще характеризує вираз з найстарішої куховарської книги Вусла мулу Іхабід: "Так, як велика частина земних радощів поміщена в їжі та напоях, а також у пахощах, то даймо їм належне". Суп і страви з рису — традиційне ранкове блюдо в багатьох азіатських країнах.

Близькосхідна кухня — невичерпна. Але снідають тут солодкої кашею і коржиком свіжовипеченого арабського хліба. А день, звичайно ж, починають з кави. Кожна чашка готується за особливим рецептом. Приготування кави по-турецьки — мистецтво, якому присвячені цілі томи.

Жителі Китаю і Кореї не люблять наші сир і масло. Вони називають їх зіпсованим молоком. Традиційно в країнах Далекого Сходу снідають рисовою кашею, часто з медом, зеленим чаєм, а під кінець трапези подають суп. Щільно поснідати з ранку прийнято і в Японії: відварний рис, квасолевий суп, яйця і риба можуть бути приготовлені різними способами, але подані, як шедевр. Адже японська кухня — це мистецтво створення натюрмортів на тарілці.

Похожие рецепты :

  • Якщо ви старанно стежте за фігурою і хочете відрізнятися стрункістю, але вже втомилися від обмежень у харчуванні і новомодних дієт, то вам потрібн ...

  • Яким повинен бути корисний сніданок? Грунтуючись на трьох простих правилах, які ви зможете прочитати нижче, ви зможете зарядити себе на весь день ...

  • Найкращі і ефектні розвантажувальні дні - це, коли за цілий день вживаєш тільки один продукт. Однак не всі можуть витримувати таке розвантаження, ...

  • Традиційно, перед черговим літнім сезоном в гонитві за ідеальними формами тіла багато хто починає ретельніше стежити за харчуванням. Щоб цей проц ...

  • Ця чудова закуска - справжня знахідка для прекрасних дам, які стежать за своєю зовнішністю і здоров'ям! Готується це блюдо в контейнерах з ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]