Продовжуємо розмову


Продовжуємо розмову про пісних супах, розпочатий тут. Нещодавно довелося мені в одному ресторанчику спробувати турецький суп-пюре з сочевиці; він справив на мене незабутнє враження, і я в коржик розбилася, аби роздобути рецепт.

До речі, тільки нещодавно дізналася, що такий суп краще готувати з червоної сочевиці; чесно кажучи, зелена за кольором мені не завжди подобалася — готові супи з неї ставали бурими, і рятувало тільки велика кількість свіжої і сушеної зелені.

Отже, для цього супу, який ми будемо готувати без м'ясного бульйону і вершкового масла, нам знадобиться: 300 г сочевиці, одна цибулина, одна морквина, корінь селери, три помідори, оливкова олія, мускатний горіх, зелень кропу.

Рецепт розрахований на 5-6 їдців.

Продовжуємо розмову

Сочевицю треба промити, покласти в каструлю, покласти в каструлю, залити холодною водою (близько півтора літрів), довести до кипіння, варити півгодини. Раджу замочити сочевицю до готування хоча б на годину в холодній воді — тоді вона розварюється набагато швидше.

Цибулю очистити, дрібно порубати, морквину і селеру очистити і нарізати соломкою. Всі овочі додати в каструлю і варити разом з сочевицею ще п'ятнадцять хвилин. Потім злити бульйон в миску, а з овочів зробити пюре (зручно — блендером).

Помідори ошпарити кип'ятком, очистити від шкірки, подрібнити. З'єднати бульйон, помідори, подрібнені овочі. Додати в суміш оливкову олію, мускатний горіх, збити, зігріти на невеликому вогні.

Розлити по тарілках, посипати рубаною зеленню кропу. До такого супу добре подати тости з хліба з висівками.

Можливий варіант: овочі спочатку злегка обсмажити на оливковій (або іншому рослинному маслі), а вже потім додати бульйон з сочевицею. Словом, можливі варіанти! А якщо вас цікавлять секрети правильного харчування і оригінальні рецепти — заходьте на популярний жіночий журнал, і там напевно підберете що-небудь за смаком.

Похожие рецепты :

  • Продовжуємо розмову про пісних супах; тема ця воістину невичерпна, тому що в кухні багатьох народів світу є подібні прості рецепти - нескладні у ...

  • Сочевиця у мене давно в пошані - ситна, смачна, корисна, і здорово виручає, коли фантазія на нулі. Пропоную вам сьогодні ще один рецепт сочевич ...

  • Сочевиця - найцінніший харчовий продукт. Вона багата білком, вуглеводами, мінеральними речовинами, які легко засвоюються організмом. Крім того ...

  • Весняна погодка підлаштовує нам рідкісні курйози: начебто тільки сонечко світило - і знову сніг ... Так що гарячі густі супи і раніше не втрачаю ...

  • Продовжуємо розмову про пісних Сластьон. У цьому рецепті є все: і джем, і горіхи, і кориця, і кокосова стружка ... Але немає яєць, молока і вер ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]