У нашій сім'ї дуже


У нашій сім'ї дуже люблять житній хліб з солодкуватим присмаком і кмином чи родзинками. Але купити такий в магазинах чомусь вдається не завжди, тому я іноді печу схожий хлібець сама. Звичайно, часу потрібно немало, але і хліб виходить набагато краще магазинного.

1. Отже, беремо пшеничне і житнє борошно (трохи більше ніж по склянці), 1,5-2 ч.л. сухих дріжджів, кмин, 2,5 ст.л. цукру, трохи солі і оливкове масло.

2. Спочатку потрібно «розбудити» дріжджі. У теплій воді розчиняємо сіль і цукор, висипаємо туди дріжджі, перемішуємо все і відставляємо в сторону до тих пір, поки не утворюється досить висока шапка. Часу на це може знадобитися від 15 до 30 хвилин.

3. Тепер з отриманою дріжджовий води, борошна, кмину (залишаємо трішки ароматних насіння для прикраси) і пари столових ложок олії замішуємо тісто. Воно повинне вийти не дуже густим, липким.

4. Накривши полотенечко ємність з майбутнім хлібцем, забуваємо про наше тісто години на 3 — за цей час обсяг його стане рази в три з половиною більше. До речі, стежте, щоб не було протягів — це тісто, хоч і не обважнених здобою, але теж «не любить» перепадів температури.

5. Руками, змазаними оливковою олією, формуємо з тесту буханочку і садимо її на деко. Зверху присипаємо залишеним кмином, даємо «підрости» хлібця разу на 2. Піде на це трохи більше 40 хвилин.

6. За цей час нагріваємо духовку до 220 градусів. Вниз обов'язково ставимо мисочку з водою! Хліб випікаємо 15 хвилин, потім воду прибираємо, а температуру знижуємо до 200 градусів і випікаємо ще 15 хвилин.

7. Дістаємо рум'яний хлібець і на всяк випадок перевіряємо його готовність за допомогою зубочистки. Відразу ж скроплюємо звичайною водою і, накривши полотняною тканиною, залишаємо хліб «відпочивати».

8. Хлебушек виходить дуже ароматним, з щільним і в міру повітряним м'якушкою, а скориночка в нього тонка і хрустка.

Так що — і ви тепер знаєте, як спекти хліб самостійно без хлібопічки. Не те, щоб я проти хлібопічок або побутової техніки (і електроніці) взагалі; але, якщо ви купуєте будь-який товар, необхідно перш почитати відгуки, а вже потім витрачати грошики.

Всього вам доброго!

Похожие рецепты :

  • Домашній хліб завжди в пошані. Його вишуканий аромат, хрускіт і смак зводять з розуму справжніх гурманів. Але це тільки в тому випадку, коли в ...

  • Домашній хліб з висівками - це не тільки відмінний смак, але і користь для здоров'я. Крім того ви завжди можете бути впевнені в тому, що пр ...

  • Незважаючи на величезний достаток хлібобулочних виробів в магазинах, домашня випічка завжди більш смачна і бажана. Домашній хліб довше зберігає ...

  • Якщо наше здоров'я похитнулося, потрібно використовувати всі варіанти для того, щоб повернути його до звичного рівноваги. Тому ми коректуєм ...

  • Домашній хліб смачний сам по собі, і з цим ніхто не сперечається. Але найголовніше - його приготування открвает справжній простір для творчості ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]