У нашій сім'ї дуже


У нашій сім'ї дуже люблять житній хліб з солодкуватим присмаком і кмином чи родзинками. Але купити такий в магазинах чомусь вдається не завжди, тому я іноді печу схожий хлібець сама. Звичайно, часу потрібно немало, але і хліб виходить набагато краще магазинного.

1. Отже, беремо пшеничне і житнє борошно (трохи більше ніж по склянці), 1,5-2 ч.л. сухих дріжджів, кмин, 2,5 ст.л. цукру, трохи солі і оливкове масло.

2. Спочатку потрібно «розбудити» дріжджі. У теплій воді розчиняємо сіль і цукор, висипаємо туди дріжджі, перемішуємо все і відставляємо в сторону до тих пір, поки не утворюється досить висока шапка. Часу на це може знадобитися від 15 до 30 хвилин.

3. Тепер з отриманою дріжджовий води, борошна, кмину (залишаємо трішки ароматних насіння для прикраси) і пари столових ложок олії замішуємо тісто. Воно повинне вийти не дуже густим, липким.

4. Накривши полотенечко ємність з майбутнім хлібцем, забуваємо про наше тісто години на 3 — за цей час обсяг його стане рази в три з половиною більше. До речі, стежте, щоб не було протягів — це тісто, хоч і не обважнених здобою, але теж «не любить» перепадів температури.

5. Руками, змазаними оливковою олією, формуємо з тесту буханочку і садимо її на деко. Зверху присипаємо залишеним кмином, даємо «підрости» хлібця разу на 2. Піде на це трохи більше 40 хвилин.

6. За цей час нагріваємо духовку до 220 градусів. Вниз обов'язково ставимо мисочку з водою! Хліб випікаємо 15 хвилин, потім воду прибираємо, а температуру знижуємо до 200 градусів і випікаємо ще 15 хвилин.

7. Дістаємо рум'яний хлібець і на всяк випадок перевіряємо його готовність за допомогою зубочистки. Відразу ж скроплюємо звичайною водою і, накривши полотняною тканиною, залишаємо хліб «відпочивати».

8. Хлебушек виходить дуже ароматним, з щільним і в міру повітряним м'якушкою, а скориночка в нього тонка і хрустка.

Так що — і ви тепер знаєте, як спекти хліб самостійно без хлібопічки. Не те, щоб я проти хлібопічок або побутової техніки (і електроніці) взагалі; але, якщо ви купуєте будь-який товар, необхідно перш почитати відгуки, а вже потім витрачати грошики.

Всього вам доброго!

Похожие рецепты :

  • Домашній хліб завжди в пошані. Його вишуканий аромат, хрускіт і смак зводять з розуму справжніх гурманів. Але це тільки в тому випадку, коли в ...

  • Домашній хліб з висівками - це не тільки відмінний смак, але і користь для здоров'я. Крім того ви завжди можете бути впевнені в тому, що пр ...

  • Незважаючи на величезний достаток хлібобулочних виробів в магазинах, домашня випічка завжди більш смачна і бажана. Домашній хліб довше зберігає ...

  • Якщо наше здоров'я похитнулося, потрібно використовувати всі варіанти для того, щоб повернути його до звичного рівноваги. Тому ми коректуєм ...

  • Домашній хліб смачний сам по собі, і з цим ніхто не сперечається. Але найголовніше - його приготування открвает справжній простір для творчості ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]