Конфі (від французького


Конфі (від французького confit) — чудовий спосіб збереження продуктів. За традицією, в деяких регіонах Франції зберігають продукти в оливковій олії, а в інших — в перетопленого тваринному жирі. Власне кажучи, конфі — Це м'ясо, протомленное в своєму власному жирі. А в жирі гусака і качки можуть готуватися і зберігатися не тільки ці пташки, але також баранина або тунець.

Приготування конфі — це така сходинка в кулінарній майстерності. Освоївши її, можна братися за що-небудь складніше і повіртуознее — приготувати на десерт коктейлі з коньяком, до прикладу.

Техніка конфі — найбільш делікатний способів приготування їжі; мабуть, делікатніше тільки вариво на пару. Приготування продуктів в жирі відбувається при відносно низькій температурі (птах готується при температурі від 70 до 130 градусів); жир не горить, а значить, в процесі приготування не утворюються канцерогени. Якщо ж видалити із приготованою на жирі їжі надлишки цього самого жиру паперовими серветками, то його на вашій тарілці вже не буде.

Приміром, качині ноги приготувати якимось іншим способом дуже важко, практично — неможливо, у них занадто жорсткі м'язи і повно сухожиль.

Конфі (від французького

Як же готувати качине конфі? На качиних ніжках часто-часто проколюючи шкіру, щоб під неї витекло зайвий жир. Рясно солимо ніжки, залишаємо на півгодини, щоб витягнути зайву рідину. Також можна додати чебрець, лавровий лист і роздавлений часник, або пізніше опустити прянощі при смаженні в розплавлений жир.

Жир повинен повністю покривати ніжки при готуванні. Прогріти його треба до ледь помітного кипіння, або до 80 градусів — без кипіння, але дуже гаряче. Викладаємо ніжки в жир шкірою вгору і залишаємо їх готуватися на півтори-дві години.

Коли буде готове, промокнути паперовим рушником і подавати на стіл з відповідним гарніром — квасолею, сочевицею або пюре з картоплі.

Для качиного конфі на двох нам знадобиться: дві качині ніжки, сіль, два лаврові листки, чотири гілочки тимьяна, два зубки часнику, 500-700 грамів качиного жиру.

Конфі з рибою готується так: треба взяти рибне філе, покласти в розігрітий до 60 градусів качиний жир або оливкове масло і томити до готовності. Філе вагою 150-200 грамів буде готове за 10 хвилин. З продуктів знадобиться: рибне філе, два шматки по 150-200 грам, сіль, два лаврові листки, чотири гілочки тимьяна, два зубки часнику і качиний жир в кількості 500-700 мл.

Похожие рецепты :

  • Чудовий рецепт! Я взагалі дуже люблю несолодкі пироги. Звичайно, король серед них - мій улюблений Новорічний м'ясний пиріг, але і цей варі ...

  • Сьогодні у нас на обід щось неймовірно-прекрасне, а саме - сирний суп. Це така краса і смакота, що впору рецепт викладати віршами! Для того що ...

  • Влітку часто трапляється, що від обіду залишається половина - жарко, апетит у дітей і дорослих слабкий. У нас в сім'ї, наприклад, не корист ...

  • Домашня буженина в духовці - Справжні ласощі, істинне прикраса столу! А головне - приготувати його зможе навіть недосвідчена і лінива господиня ...

  • Якщо є можливість купувати готове філе - раджу вам вчинити саме так; не люблю я рибу патрати, чесно кажучи. Та й переплачувати за зайву вагу (г ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Июнь 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]