Щорічно напередодні пасхи


Щорічно напередодні Великодня в кожній родині зустрічається ароматами домашньої випічки. Господині печуть паски — адже вони за традицією вважаються символічним пасхальним стравою і урочисто красуються на святковому столі в світлий день Воскресіння Христового.

Весна приходить до нас з Великоднем: тільки вийди в сад, і ти побачиш, що кожна квіточка і листочок радіють воскресінню Спасителя. Наш будинок зустрічає гостей ароматами ванілі, кардамону і мускатного горіха — прекрасної великодньої випічки, з якої паску з ізюмом — найулюбленіше лакомтсво. Спекти це дуже смачне борошняний виріб не так складно, як здається: головне в цій справі — навчитися готувати дріжджове тісто, щоб воно «слухалася» хазяйських рук; в цьому випадку ваш пасочка вийде самим смачним і привабливим у світі.

На два або три паски середнього розміру нам знадобляться наступні інгредієнти:

На тісто:

200 грам цукрового піску
200 мл молока
Близько одного кілограма борошна пшеничного вищого сорту
3 яйця
100 грам вершкового масла (маргарину)
30-40 гр. свіжих дріжджів
150-200 гр. родзинок
Ванільний цукор — 1 пакетик

На білкову глазур:

На один білок беремо 50 грамів цукрового піску.

Щоб прикрасити поверхню паски, візьмемо красиві сріблясті намистини; втім, можна використовувати будь-яку іншу посипання.

Рецепт приготування:

Спочатку розпустимо свіжі дріжджі. Для цього візьмемо 30-40 грамів свіжих дріжджів, засипаємо їх столовою ложкою цукру, потім розминаємо, поки вся маса не стане рідкою. Подібний варіант розчинення дріжджів — найкращий, тому що не доведеться розминати грудочки в молоці.

Тепер заливаємо наші дріжджі теплим молоком.

Насипаємо в дріжджі з молоком борошно до тих пір, поки не вийде суміш, приблизно така, як ми зазвичай готуємо для оладок. Перемішуємо все гарненько і ставимо опару в тепло.

Почекаємо двадцять-двадцять п'ять хвилин, і коли опара подннімется, продовжимо творчість справжнього кулічного тексту.

Збиваємо курячі яйця разом з цукровим піском і ванільним цукром, виливаємо масу в опару.

Тепер розтопити масло і додати його в тісто.

Тепер всипаючи решту муки і почнемо замішувати кулічное тісто.

Ізюм, розпарений в окропі, обсушену в рушник, втручається в тісто і ставимо знову в тепло підходити.

Коли тісто збільшиться в об'ємі, ми його ще раз вимішуємо.

Щорічно напередодні пасхи

Підготуємо форми для пасок: повапниш зсередини маслом, застилає їх пергаментним папером, вирізавши кружечок на дно, щоб уникнути прилипання тесту до форми. Роз'ємну форму теж потрібно змащувати маслом.

Даємо підійти тісту у формах півгодини і відправляємо паски випікатися в розігріту до 180 градусів духовку. У середньому час випічки становить близько сорока хвилин. Готовність прверяется, встромляючи дерев'яну паличку.

Готову паску витягуємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, обережно викладаємо з форми на блюдо. Поки він буде остигати, треба приготувати прикраса — густу білкову глазур.

Взьмем одне яйце з холодильника, відділимо білок від жетка, помістимо білок в чашку міксера, додамо до білка дрібку солі і будемо збивати, щоб вийшла густа піна. Тоді вже можна додавати цукор.

Збиваємо білок з цукром, щоб вийшла однорідна, еластична, блискуча і досить густа маса; такої кількості глазурі нам вистачить на прикрасу двох середніх пасок.

Коли наш пасочка охолоне, ми його змащуємо глазур'ю з білка і посипаємо приготованими намистинами. У нас вийде відмінна прикраса для святкового великоднього столу!

Ольга Кікляр спеціально для Обід з нічого

Похожие рецепты :

  • Пасхальна випічка так вабить своїм ароматом, здобою і красою! Втім, готувати дріжджове тісто з родзинками, цукатами і горішками можна не тільки ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • Пиріг з суницею і сиром буде відмінною знахідкою для батьків, чиї діти не люблять сир і фрукти в натуральному вигляді. Ніжний пиріг припаде до ...

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]