Готувати таке спекотне


Готувати таке спекотне
Готувати таке спекотне просто і недовго, продуктів потрібно мінімум. До того ж це страва — "говорить"; його добре приготувати з якого-небудь особливого приводу: на день народження улюбленого, на День святого Валентина; а чоловіки можуть побалувати своїх обраниць таким делікатесом 8 Березня або на річницю весілля.

Яловичина — саме те, що потрібно для святкових страв; вона не так специфічна, як баранина, і не так жирна, як свинина. Якщо є час повозитися, можна приготувати плов з яловичини. Але я вибрала більш швидкий і економічний, хоч і менш парадний варіант — печеня з яловичого серця.

Нам буде потрібно: яловиче серце, цибуля, часник, виноградний оцет, сіль, чорний мелений перець і прянощі за смаком. Я брала розмарин і майоран.

Для початку треба яловиче серце надрізати вздовж і "розкрити". Потім — гарненько відбити і надрізати навхрест, гратами, не розрізаючи до кінця.

Потім натираємо серце сумішшю солі, перцю і прянощів. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями. Часник чистимо, видавлюємо. Цибулю і часник додаємо до серця, поливаємо оцтом, перемішуємо. Залишаємо маринуватися приблизно на півгодини.

Можна, звичайно, замаринувати яловиче серце в майонезі; але мені здається, це дещо змінить смак. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди серце; я пошкодувала мариновану цибулю і теж вирішила його обсмажити.

Як гарнір я вибрала лечо з моркви, червоного болгарського перцю, томату і цибулі, а також корнішони. Але, думаю, смажена картопля або зелений горошок будуть дуже доречні.

Похожие рецепты :

  • Потрібно приготувати смачну вечерю без особливих витрат сил і кулінарної майстерності? Пропонуємо вам спекти печеня зі свинячим серцем в горщик ...

  • Раніше я готувала яловиче серце під майонезом, в духовці. Але виявилося, що і тут "можливі варіанти", і з серця можна приготувати спр ...

  • Жаркоп - це печеня по-узбецьки. Ця страва робиться з баранини з овочами. Зазвичай для жаркопа м'ясо ріжеться великими шматками, але сьогод ...

  • Пропоную вам приготувати абсолютно бюджетне і дуже ситне блюдо - запіканку з макаронів зі свіжими помідорами. Така запеканочка допоможе приємно ...

  • Взагалі-то, це зовсім не паска, а печеня з курки у вигляді паски! Як тільки я виявила цей приголомшливий рецепт - негайно потягла в свою колекц ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]