Не завжди є бажання


Не завжди є бажання і можливість довго возитися на кухні, але іноді так хочеться свіжої випічки до вечірнього чаю! Вихід завжди є — можна приготувати кекси з малиною. Мінімум витрат часу і продуктів, які завжди є під рукою. Тим більше, що деякі з них можна замінити іншими. Ще один плюс цього рецепту — кекси можна випікати в духовці або мікрохвильовій печі.

Хороші рецепти можна знайти, читаючи жіночий онлайн журнал; там же — поради для милих дам на всі випадки життя!

Кількість: 6 шт.
Інгредієнти:
Борошно — 200г
Цукор — 100г
Розпушувач — 1 ч. лож.
Ванілін — щіпку
Яйце — 1 шт.
Сметана (або кефір) — 80-100мл
Вершкове (або рослинне) масло — 2-3 стіл. лож.
Малина — 100г
Цукрова пудра для посипання

Приготування:

Змішати в мисці сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і ванілін (можна використовувати ванільний цукор).

Не завжди є бажання

Додати до сухої суміші яйце, перемішати. Влити в масу сметану або кефір (також можна використовувати молоко). Додати розтоплене вершкове масло (або рослинне масло). Добре перемішати. Консистенція маси повинна бути, як густа сметана.

Якщо тісто вийшло трохи густіше, можна додати ще сметани або кефіру. Якщо ж воно рідке, необхідно всипати ще муки.

До готового тесту додати малину. Якщо свіжої малини не виявиться, можна використовувати заморожену. Для кексів підійдуть і інші ягоди, які є в наявності.
Силіконову форму для кексів (або будь-яку іншу) змастити олією. Наповнити форму готовим тестом.

Пекти кекси з малиною в попередньо розігрітій духовці до готовності (приблизно 25-30 хвилин) при температурі 180-2000С.

Для більш швидкого результату, можна спекти кекси в мікрохвильовій печі. Але тільки необхідно використовувати спеціальний посуд. При її відсутності можна скористатися звичайною керамічною кухлем. Пекти при високій потужності 4 хвилини. У мікрохвильовій печі випічка завжди пишніше, тому потрібно мати це на увазі при заповненні форми (наповнювати на половину обсягу).

Коли кекси з малиною будуть готові, посипати цукровою пудрою.

Похожие рецепты :

  • Сливи користуються широкою популярністю в кулінарії. До числа кращих сортів слив відносяться Синя рання, Вікторія, Ганна Шпет, Ренклод зелений, ...

  • Ніжний кекс з апельсиновим смаком, яблуками і смородиновим варенням - смачний і солодкий десерт. Тісто для такого кексу готується дуже легко і ...

  • Полуничний кекс, политий шоколадною глазур'ю, готується нескладно, але і не швидко. Але його смак вас обов'язково порадує - обіцяю! Зв ...

  • Іноді зовсім немає бажання втрачати багато часу на приготування сніданку, а порадувати своїх близьких все ж хочеться. Та до того ж якщо в холод ...

  • Іноді залишається хліб, який з часом черствіє. Його можна використовувати для яблучного пирога, випеченого в мікрохвильовій печі. У результаті ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]