Панна котта — вишуканий


Панна Котта — вишуканий десерт, який родом з Італії, але чудово прижився і в інших країнах. Желе з вершків та ванільного цукру полюбилося багатьом, тому що воно смачне, і, що важливо, швидко і легко готується. Ми вже готували десерт панна котта з маком, а сьогодні прийшла черга незрівнянної лимонної панни Котта.

Завдяки вершки і цукор, це не тільки ніжний, але і калорійний десерт; можливо, він не замінить повноцінний ситний сніданок, але буде чудовий, як його гідне завершення.

Інгредієнти:

1) Вершки (будь-якої жирності, але краще від 33%) — 200 мл.
2) Цукровий пісок — 100 грам.
3) Желатин (будь-якої марки) — 1 пачка.
4) Вода — 150 мл.
5) Лимонний сік — 20 грам.
6) Лимонна цедра — по ситуації.
7) Вишневе варення — 2 ложки.
Ванільний цукор — 2 пакетика.

Приготування:

Панна Котта готується дуже легко і швидко. Візьміть маленьку каструльку і виливайте в неї вершки.

Поставте каструлю на піч і включите тихий вогонь. Додайте цукор і перемішайте. Заважайте до тих пір, поки цукровий пісок не розчиниться у вершках повністю. Це займе приблизно сім хвилин.

Підготуйте желатин. Для цього нагрійте воду приблизно до 60 градусів, вилийте її в миску і поступово засинайте желатин, заважаючи віночком. Він повинен повністю розчинитися у воді. Варіть суміш ще кілька хвилин, а потім поступово заливайте желатин в каструлю.

Візьміть лимон, очистіть його від шкірки. Ви використовуєте її пізніше. Видавіть трохи соку лимона. Лимонний сік треба додати в каструлю до вершків. Висипайте і ванільний цукор теж.

Шкірку лимона потріть на дрібній тертці, щоб вийшла цедра.

Панна котта - вишуканий

Підготуйте форму. Можна використовувати силіконові форми для випікання, звичайні форми для льоду, склянки. Сьогодні вибір припав на силіконову форму «сердечко». На дно форми викладіть трохи лимонної цедри по краю. Також покладіть трохи цедри і в середину в інші формочки.

Коли суміш для панна Котта трохи охолоне, залийте форму. Поставте її в холодильник, поки вона не застигне.

Зазвичай панна кота швидко застигає, і вже через кілька годин ви зможете насолодитися желе з вершків. Коли желе застигне, викладіть його з форми в тарілку. Якщо желе важко відділяється, тоді можете змочити дно в теплій воді. Викладайте сердечка різними сторонами, щоб було видно і лимонну цедру і в виїмку можна було капнути варення.

Ложкою покладіть трохи варення в сердечка. Лимонна Панна Котта готова до вживання!

Лимонна Панна котта

Лимонна Панна котта

Євгенія Хоновец спеціально для Обід з нічого

Похожие рецепты :

  • Панна Котта - це вершкове желе з ваніліном. Дуже смачний десерт, який до того ж швидко і легко готується. Виглядає незрівнянно, і радує око і ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • Пиріг з суницею і сиром буде відмінною знахідкою для батьків, чиї діти не люблять сир і фрукти в натуральному вигляді. Ніжний пиріг припаде до ...

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]