Чим ближче свято


Чим ближче свято, тим більше хвилювань. Що приготувати, щоб застілля залишилося в пам'яті надовго? Чим цього разу порадувати домашніх і гостей? Хочеться чогось незвичайного, але, з іншого боку, доступного — і за ціною продуктів, і за часом готування: адже не у всіх є можливість проводити цілий день на кухні, віддаючись кулінарних вишукувань.

Сьогоднішній рецепт відповідає всім нашим вимогам. Нам знадобиться одна курка, 120 г бекону, півсклянки сухого червоного вина, один або два апельсини, рослинне масло, чорний мелений перець і сіль. Як гарнір підійде молода спаржа або молода картопля.

Тушку курки моєму, вкладаємо всередину апельсини (апельсин корисні властивості якого нам чудово відомі, наповнить блюдо свіжим ароматом), скріплюємо отвір зубочіскамі. Поливаємо курочку маслом і запікаємо в духовці 20-25 хвилин.

Витягуємо курку з духовки, поливаємо вином, солимо, перчимо, запікаємо ще 20 хвилин.

Спаржу чистимо, нарізаємо, відварюємо в підсоленій воді п'ять хвилин. Курку виймаємо з духовки, видаляємо зубочистки, виймаємо апельсини. Вичавлюємо з апельсинів сік, і з'єднуємо його з нарізаним беконом і соком від курки. Відварюємо соус, що вийшов хвилин п'ять, подрібнюємо його в блендері. При подачі поливаємо соусом курку і спаржу.

Молода картопля краще не відварювати, а згасити в рослинному маслі.

Похожие рецепты :

  • Курка - птах універсальна. Як казала моя мама, "і в бенкет, і в світ, і в добрі люди". Вона хороша і на повсякденному столі, і на ...

  • Ну, влітку завжди тягне на екзотику, на півдня! І мене потягнуло на іспанську кухню. Здавалося б - курка і курка, що нового можна приготувати? ...

  • Будемо готувати чарівного найніжнішого ципленочка (або юну курочку) в святковому обрамленні з фруктів, мигдалю і родзинок. Праці, як ви перекон ...

  • Взагалі-то, це зовсім не паска, а печеня з курки у вигляді паски! Як тільки я виявила цей приголомшливий рецепт - негайно потягла в свою колекц ...

  • Приготувати курку по-арабськи зможе кожен охочий, але починати процес готування краще з вечора, даючи м'ясу за ніч гарненько замаринувати. ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]