Шакер-бура — це справа

Шакер-бура — це справа серйозна, колективне і сімейне, як пельмені. Оскільки готують її тільки по особливим і великим випадкам, то печуть відразу багато, щоб потім їсти довго. На нашому фото шекер-бура лежить бочком; це своєрідна пиріжок із здобного тіста з горіхово-цукровою пряної начинкою, прикрашений вигадливими візерунками.

Такі домашні вкусняшки куди краще покупних солодощів; а наша вкусняшка — безумовно, сама-сама смачна!

Даю вам відразу рецепт на велику кількість (80 штук), а ви вже ділите на потрібне вам число порцій.

Шакер-бура - це справа

Продукти для тіста:
2 кг борошна
700 кг вершкового масла
200 г сметани
5 г сухих дріжджів
Щіпка солі
Щіпка куркуми
4 жовтки, 1 білок
Близько 2-х склянок молока

Начинка:
1 кг горіхів
1 кг цукрової пудри
кардамон, ванілін.

Начинку готуємо заздалегідь. Горіхи чистимо від шкірки і лушпиння, смаливаем в орехомолке, перемішуємо з цукровою пудрою і прянощами.

Тепер беремося за тісто. Спочатку додамо в борошно сметану.

Розтоплюємо масло і вливаємо його в борошно. Додаємо жовтки і білок. Всипаємо сіль і дрібку куркуми.

У невеликій кількості молока розчиняємо дріжджі. Їх повинно бути зовсім трохи; вони потрібні для м'якості, пишності, а не для того, щоб тісто піднялося. Вливаємо молоко з дріжджами, а потім — решту, його має бути стільки, щоб тісто було м'яким, гладким. Месім довго і вдумливо.

Формуємо куля з тіста і робимо в ньому дірочки качалкою — щоб тісто "дихало". Накриваємо зверху плівкою і рушником, залишаємо на 20 хвилин.

Далі приступаємо до оброблення. Відщипуємо шматок, формуємо з нього ковбаску.

Ріжемо ковбаску на шматочки. Шматочки скачуємо в кульки.

Тепер розкочуємо качалкою кульки в кружечки.

В серединку кожного кружечка щільно укладаємо начинку.

Тепер — відповідальний момент: скріплюємо краю кружечка, щоб вийшла "косичка" з краю. Акуратно защипувати.

Тепер прикрашаємо Шакер-буру візерунками за допомогою щипчиків. Щипати треба глибоко, а то в грубці візерунки "розгладяться". Візерунки розташовуємо або "ялинкою", або в шаховому порядку.

Викладаємо Шакер-буру на деко; печемо 15-20 хвилин.

Похожие рецепты :

  • Пропоную вашій увазі смачні булочки «плюшки». Вони готуються дуже легко, і я думаю, що ви залишитеся ними дуже задоволені! Докладні рецепти ...

  • Сочевиця - найцінніший харчовий продукт. Вона багата білком, вуглеводами, мінеральними речовинами, які легко засвоюються організмом. Крім того ...

  • Сьогодні пропоную вам спекти одне дуже оригінальне печиво-тістечко; його забарвлення нагадує шкуру ягуара або собаки-долматинців і напевно припа ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]