Скоро на прилавках з'являться

Скоро на прилавках з'являться молоді овочі; я особливо чекаю молодий буряк і морква — у них такий ніжний смак! Пропоную вам замаринувати окремо буряк, окремо — її бадилля; так сказати, щоб ніщо не пропадало.

Нам знадобиться півтора кілограма молодий буряка, дві склянки цукру, дві склянки 9% оцту, сіль і перець. Це соління просто зберігається в холодильнику, його не треба закупорювати. Воно прекрасно підійде до м'ясних і рибних блюд. Але якщо ви не любите готувати самі, скористайтеся послугою доставка їжі Київ (можна звернутися за адресою http://hrum.com.ua/) — і улюблені закуски, обіди та сніданки з'являться на вашому столі, як за помахом чарівної палички.

Буряк моєму, бадилля обрізаємо. Два літри води доведемо в каструлі до кипіння, додамо оцет і цукор (він повинен весь розчинитися). Прямо в шкірці, нечищені, але ретельно помиту, відварюємо нашу буряк в цьому маринаді під закритою кришкою на невеликому вогні протягом години.

Скоро на прилавках з'являться

Потім витягуємо буряк, Остуджуємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на чотири частини. Маринад проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Шматочки буряків укладаємо в простерилізованих банку, заливаємо маринадом. Зберігаємо в холодильнику.

Тепер поговоримо про бадиллі — її теж можна замаринувати!

Нам знадобиться 600 г води, літр води, 100 мл яблучного або виноградного оцту, 100 г цукру, лавровий лист, 8 горошин перцю, сіль.

Бадилля гарненько помити, нарізати шматками довжиною у висоту банки. Банку обшпарити, насухо витерти, укласти в неї бадилля. З води, оцту, цукру, солі, лаврового листа і перцю зварити маринад; довести його до кипіння, залити бадилля. Стерилізувати банку 15 хвилин в киплячій воді, потім закупорити.

Мариновану бурякове бадилля можна покласти в овочеві салати, гарячі і холодні супи, гарніри. Це такий же повноцінний продукт, як і сама буряк.

Похожие рецепты :

  • Я розумію, що рідкі страви необхідні, але як їх їсти у спеку? Здорово виручають довга і окрошка, але кожен день одне й те ж набридає. До холод ...

  • Маринована цибуля - чудова закуска до м'яса. Зі свинячими відбивними він просто геніальний! Не знаю, чому він не користується такою популя ...

  • Пропоную вам сьогодні покроковий рецепт чудової заготовки. Пікантний червоний перець дуже виручає взимку - по-перше, це відмінна закуска, по-др ...

  • 1 кг дрібної буряка 2 ст.л. червоного винного оцту 2 ст.л. оливкової олії 1/2 ч.л. солі 1/4 ч.л. свіжомеленого чорного перцю 1 велика червона ...

  • Продукти для приготування салату з буряка та цибулі: Буряк 1000 р Лук сріблястий (білий) 200 г Перець чорний мелений ¼ ч.л. Сіль морська ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]