Самса — це страва східної


Самса — це страва східної кухні, яку готують із листкового чи прісного тіста. У самси безліч переваг: соковита начинка, в основному — з рубленого м'яса з додаванням грибів або сиру, швидке тісто.

Для приготування нам знадобиться:

— тісто листкове, готове 1 упаковка 500 г

— куряче філе 400 г
— цибуля ріпчаста 2-3 штуки
— 2 яйця
— рослинна олія
— зелень петрушки, кінзи
— сіль, перець і східна спеція — зіра (кмин, кумін) за смаком.

Сама "правильна" самса робиться з баранячого м'яса і курдючного сала, але не всі люблять присмак баранини, і не завжди можна знайти якісне м'ясо ярочкі. До того ж я, наприклад, люблю баранину тільки в шашликах; якщо ви — такий же любитель шашликів, як і я, відвідайте http://shashlyki.su — новий сайт про шашликах, де можна знайти все про шашликах.

Ну а в Самса альтернативою баранині може послужити куряче філе. Подрібнюємо дуже дрібно куряче філе.

Ріпчасту цибулю — його має бути багато — натираємо на тертці, або дуже дрібно рубаємо — головне, щоб вона пустила сік. Можна також використовувати білу частину пучка зеленої цибулі.

Розігріваємо сковорідку, додаємо масло рослинне, викладаємо обсмажувати цибулю натертий, і подрібнене м'ясо. Все тушкуємо, спочатку закриваємо сковорідку кришкою, потім відкриваємо, щоб начинка підсмажилася, додаємо всі потрібні спеції, сіль. Що залишився зелена цибуля, подрібнюємо, і додаємо його в м'ясну начинку.

Розморожене листкове тісто розгортаємо качалкою, необов'язково обсипаємо борошном, покупне тісто готове для застосування. Упаковки тесту в 500 грам вистачає для приготування 10-12 спечених виробів. Порізати тісто на квадрати або кружечки, приблизно діаметром 10 см. Яйця збити виделкою або вінчиком в піалі.

Викладаємо начинку на середину, краю змащуємо збитим яйцем, щоб добре склеїлися, складаємо верхні куточки до середини.

Самса - це страва східної

Нижню частину загортаємо наверх. Краєчки тесту загинаємо всередину. Повинен вийти трикутник з тіста.

Деко змащуємо пензликом рослинним маслом, викладаємо самсу. Окремо збиваємо яєчний жовток, пензликом змащуємо випічку жовтком і, запікаємо в духовці при температурі 220 градусів. Обов'язково потрібно відокремити жовток від білка, тому білок робить випічку крихкою.

Дістаємо, накриваємо рушником деко з випічкою, щоб пироги відпочили. Заварюємо чай або варимо бульйон із зеленню, подаємо самсу, сметану і

Похожие рецепты :

  • Влітку часто трапляється, що від обіду залишається половина - жарко, апетит у дітей і дорослих слабкий. У нас в сім'ї, наприклад, не корист ...

  • Цей салат ідеальний для святкового новорічного столу: він володіє тонким і ніжним смаком, і, що приємно, його можна приготувати на будь Новий рі ...

  • Продукти для приготування салату "Авокадо з куркою ": 100-р Жареного, запеченого або відварне філе курки. 1-н Огірок. 1-н Авокад ...

  • Продукти для приготування салату з куркою і грибами: 300-г печериць. 200-г курячого філе. 4-е Курячих яйця. 1-а Банку консервованого горо ...

  • Я дуже люблю салати з куркою. Для нашої сім'ї - це вельми вигідна штука: варю я курку або смажу, грудинка незмінно залишається - її ніхто н ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Март 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]