Якщо ви прихильник


Якщо ви прихильник вегетаріанської кухні, поповнити запаси білка в організмі вам допоможуть боби. Вони є багатющим джерелом рослинного білка, а крім цього ще насичені вітамінами групи В і вітаміном А. Боби містять у своєму складі кальцій, залізо і дуже цінну фолієву кислоту. Ну і, звичайно ж, вживаючи в їжу боби, ми отримуємо таку необхідну для ШКТ клітковину.

Світова кухня рясніє блюдами з бобів. Їх готують в кожному народі по-своєму. Вони входять до складу перших страв як супів так і борщів, виступають в якості самостійних других страв, чудово вписуються в салати і навіть служать начинкою для пирогів.

Сьогодні хочеться поділитися рецептом самостійного другої страви — боби в томатної підливи. Воно досить ситне і, безумовно, дуже смачне і обов'язково займе гідне місце у вашому меню. Якщо ви любите готувати, вам також потрібно знати, як маринувати цибулю — замість обсмаженої цибулі в багато блюд можна додавати маринований.

Для його приготування візьмемо самі великі кольорові боби один стакан, одну моркву, одну цибулину і томатний сік. В ідеалі сюди піде ще і болгарський перець. У нас він присутній в томатному соку. Сіль і мелений чорний перець за смаком.

Почнемо наше приготування з того, що замочимо боби в холодній воді години на півтори. Після закінчення даного часу сольем воду. Наші боби будуть мати ось такий злегка зморщений вид.

Покладемо їх у каструльку і знову заллємо холодною водою. Поставимо на вогонь і будемо варити протягом приблизно 1,5 годин.

У цей час підготуємо овочі. Морква натремо на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю подрібнити як на засмажку.

Потім викладемо цибулю на сковорідку з рослинним маслом і злегка обсмажити.

Сюди ж додамо моркву, перемішаємо і ще трохи спасіруем. Якщо у вас є під рукою свіжий болгарський перець, його також слід подрібнити на шматочки і викласти до цибулі і моркви.

У каструльку зі зварити бобами висипаємо вміст сковорідки, вливаємо томатний сік (приблизно склянку), солимо, перчимо до смаку і протушіваем все це на маленькому вогні протягом півгодини.

Якщо ви прихильник

Ось і все, наші боби в томатної підливи готові до вживання. Викладаємо їх на блюдо і запрошуємо домашніх насолодитися цією Вкусняшка.

Похожие рецепты :

  • Готуємо гарнір "Бобовий дует", крок за кроком.  1.Фасоль і боби необхідно замочити в різних мисочках і залишити на кілька годин для набухання. ...

  • Сочевиця у мене давно в пошані - ситна, смачна, корисна, і здорово виручає, коли фантазія на нулі. Пропоную вам сьогодні ще один рецепт сочевич ...

  • Пропоную вашій увазі смачні булочки «плюшки». Вони готуються дуже легко, і я думаю, що ви залишитеся ними дуже задоволені! Докладні рецепти ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • У жарку пору, та й просто, коли немає часу на тривалі процеси приготування перших страв, дуже важливі швидкі і прості рецепти супів. Особливо вон ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Апрель 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]