Напевно, у кожної господині


Напевно, у кожної господині є свій рецепт манника, але всі вони не сильно відрізняються від базового рецепта. Швидше за все, добавками в тісто, наприклад можна спекти з родзинками або курагою, з цедрою лимона. Я вирішила прилаштувати залишки смородинового варення, яке не з'їли за зиму, напередодні нового сезону. Відмінний простий рецепт пирога до чаю!

Молодим матусям і тим, хто ще чекає малюка, рекомендую звернути увагу: одяг для новонароджених, красива і якісна, за доступними цінами.

Для приготування нам буде потрібно:

— кефір 400-500г
— крупа манна 250г
— яйця 2-3 штуки
— цукор 100г
— сіль одна щіпка
— цукор ванільний
— розпушувач або сода
— масло вершкове, щоб змастити форму
— 200-250г смородинове варення.

Вливаємо кефір у велику миску, потроху всипаємо в нього манку, добре перемішуємо ложкою або віночком. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин, щоб манка набухла. Залишити можна і на більший час, наприклад на ніч у холодильник, а з ранку до сніданку спекти смачний пиріг.

Після цього збити окремо яйця, додати цукор, пакетик ванільного цукру і дрібку солі, і розтерти з яйцями до однорідного стану.

Додамо збиті яйця в манку з кефіром, потім всипати розпушувач, можна соду, але тоді треба її загасити лимонним соком. Все добре перемішати.

У тісто додати варення і знову все перемішаємо. Якщо тісто виходить рідкуватий, можна додати 100 г борошна. Але, як правило, під час випічки, манка додатково забирає в себе рідину, і готовий пиріг виходить розсипчастим, тому борошно я не додаю.

Жароміцну форму змастити маслом вершковим і присипати манкою.

Вилити тісто у форму, духовку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів, ставимо форму в духовку.
Випікаємо маннік хвилин 40-50, визначаємо готовність за кольором випічки, він повинен бути золотистим, додатково можна перевірити зубочисткою, проткнув його, вона повинна бути сухою.

Напевно, у кожної господині

Готовий маннік дістати з духовки і дати постояти кілька хвилин у формі, потім порізати на порції. Подавати зі сметаною або варенням.

Приємного чаювання!

Наталія Ткаченко спеціально для Обід з Нічого

Похожие рецепты :

  • Пропоную вам чудовий десерт на всі пори року: желе з кефіру з варенням! До речі, якщо використовувати полуничне варення-п'ятихвилинку, він ...

  • Тертий пиріг з солодкого пісочного тіста зі сливовим варенням - швидко, смачно і просто. Такий пиріг прийде по душі і дорослим, і діткам після ...

  • Якщо хочеться поїсти чогось смачненького, але часу для приготування небагато, то в якості десерту до чаю відмінно підійде цей бісквітний рулет. ...

  • Смачний рулет з варенням, вишнями та шоколадом - відмінне доповнення до ароматного чаю або кави. Приготувати такий ніжний і смачний рулет ви зм ...

  • Всі ми любимо балувати своїх рідних смачною випічкою. Але деколи не так багато часу можна виділити на подібну витівку. І доводиться вибирати с ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]