Шербет — дивовижний


Шербет - дивовижний
Шербет — дивний напій: одночасно солодкий і освіжаючий, задовольняє спрагу. Існує безліч рецептів шербету, і чим стає жаркіше, тим частіше я їх згадую.

Для приготування шербету підійдуть не тільки фрукти й прянощі, куплені в магазині, але й ті, які ростуть у вас в саду або на підвіконні. Милуючись на те, як цвіте моя примула, я роздивляюся її пелюстки з гастрономічним інтересом. З пелюсток червоних троянд, приміром, готують рожевий шербет.

Для приготування однієї порції рожевого шербету нам потрібно 150 г води, 20 г харчового льоду, 30 г цукру, трохи лимонної кислоти і 20 г пелюсток троянд. Заллємо пелюстки гарячою кип'яченою водою, додамо лимонну кислоту і залишимо на 10 годин, щоб вони настоялися. Процідити, додати цукор і лід.

М'ятний шербет робиться так: на 150 г води беремо 50 г харчового льоду, 20 г свіжого листя м'яти, 50 г цукру. Листя м'яти подрібнюємо, заливаємо гарячою кип'яченою водою, наполягаємо. Потім проціджуємо настій, додаємо цукор і лід.

Шербет з кмину готується приблизно так само; насіння кмину і кардамону подрібнюємо, заливаємо гарячою водою, наполягаємо, проціджуємо, додаємо цукор і лід. Аналогічно готується чудовий шербет з шафрану — Туди можна додати насіння м'яти або базиліка.

Але мій найулюбленіший — лимонний шербет! На 120 г води беремо чверть лимона, 50 г цукру, 0.1 г шафрану, насіння коріандру, 50 г цукру і 50 г харчового льоду. Цедру з лимона зніміть, дрібно шаткуємо, заливаємо гарячою водою, наполягаємо разом з насінням коріандру 4:00. З лимона вичавлюємо сік. Проціджуємо настій, додаємо цукор, лимонний сік і харчовий лід. Для того, щоб колір був яскравим, можна змішати лимонний шерьет з шафрановим.

Похожие рецепты :

  • Людина їсть все: все що літає (крім літаків) і все що плаває (крім підводних човнів). І вже, звичайно, стародавні навички збирачів плодів, корі ...

  • Одним із найпопулярніших напоїв був і залишається класичний чай; але влітку на перший план виходять фруктові та трав'яні чаї, які можна пити ...

  • Пропоную вам ще два дуже простих рецепта домашнього коньяку. Враховуючи склад, він може бути використаний і як оригінальний новорічний напій, і ...

  • Панна Котта - вишуканий десерт, який родом з Італії, але чудово прижився і в інших країнах. Желе з вершків та ванільного цукру полюбилося багат ...

  • Літо, нестерпна спека і постійна спрага ..... А у нас в холодильнику є смачний, освіжаючий, тонізуючий напій з м'яти. Хочете і ви такий сп ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]