Домашні пиріжки з капустою


Домашні пиріжки з капустою від улюбленої бабусі надовго залишаться в пам'яті. Це незвичайно м'яке тісто, вкуснейшая начинка і незабутній аромат тягнуть нас знову і знову. І здорово, якщо бабуся жива і може готувати нам ці пиріжки. Але якщо цього вже не відбудеться ніколи, найкраще продовжити її традицію радувати внуків своїми борошняними виробами.

Можливо, повторити в точності рецепт наших майстриня не вийде, але все ж варто спробувати. Пропоную чудовий рецепт дріжджових пиріжків на сироватці за рецептом моєї бабусі. Ну а якщо
ви більше любите ресторанні вишукування, то в місті київ ресторани, напевно, найкращі в світі — так що голодними не залишитеся!

Інгредієнти:
Для тесту
Дріжджі свіжі — 50гр.
Сироватка — 0,5 л.
Цукор — 3 ст. ложки
Сіль — 1 ч. ложка з гіркою.
Борошно — 1-1,2 кг.
Для начинки
Капуста — 1 кг.
Морква — 1-2 шт.
Томатна паста — 60-80 гр.
Цукор — 1-1,5 ч. л.
Сіль за смаком
Аджика по бажанню — близько 1-2 ст. ложки.

Приготування начинки:

На самому початку підготуємо начинку з капусти. Для цього натремо на крупній тертці моркву, викладемо її на сковороду з рослинною олією. Злегка обсмажити.

Нашінкуем капусту якомога дрібніше. Викладемо зверху морквини. Накриємо кришкою і потім на повільному вогні хвилин п'ять.

Перемішаємо, додамо сіль. Тепер підготуємо томат. Розбавимо з водою томатну пасту. На 80 гр. пасти близько склянки води, може трохи менше. Виливаємо в капусту. Щоб трохи нейтралізувати кислоту, додамо цукор. Його можна покласти прямо в томат або вже в сотейник.

Для насиченості смаку додамо трохи аджики. Двох столових ложок думаю, буде достатньо.

На середньому вогні готуємо капусту до м'якого стану та випаровування рідини. Час її приготування залежить від щільності і жорсткості овоча.

Приготування тіста:

50 гр. дріжджів засипаємо трьома столовими ложками цукру. Розминаємо до отримання рідкого стану.

Додаємо в дріжджі теплу сироватку і сіль.

Слідом всипаємо борошно. Замішуємо тісто, яке не прилипає до рук. Ставимо в тепло хвилин на 20-30.

Домашні пиріжки з капустою

Після чого знову обминаємо.

Тепер приступимо безпосередньо до приготування пиріжків. Відокремлюємо від тесту шматок, перетворюємо його в ковбаску і на дошці, присипаної борошном, нарізаємо на рівні шматки. Кожен з них розкочуємо качалкою і наповнюємо начинкою.

Формуємо красивий акуратний пиріжок і залишаємо на дошці хвилин на п'ять, поки не підготуємо цілу партію. За цей час наші пиріжки трохи зростуть.

Викладаємо на розігріту сковороду з маслом і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до зарум'янювання.

Готові пиріжки складаємо в каструлю і накриваємо рушником, щоб вони були м'якими.

Похожие рецепты :

  • Що може бути смачніше простої домашньої випічки? Деякі звичайно можуть заперечити, що, мовляв, в кулінарних «бутіках» можна зустріти такі шедев ...

  • Булочки (або духові пиріжки) з персиками виходить дуже м'якими, ніжними і смачними. Звичайно, начинка з персиків дає про себе знати. Тому ...

  • Продукти для приготування салату з капустою, яблуком і родзинками :  200-р Капусти (на Ваш вибір). 150-р Ізюма (без кісточок). 150-р сві ...

  • Продукти для приготування салату з капустою, яблуками і апельсинами : 300-г свіжої капусти. 300-р Зелених яблук. 200-р Свіжих апельсинів ...

  • Продукти для приготування салату з квашеною капустою, шинкою і яблуком : 200-г квашеної капусти. 200-р Шинки. 1-а Баночка зеленого горош ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Апрель 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]