Полуничний кекс, политий


Полуничний кекс, политий шоколадною глазур'ю, готується нескладно, але і не швидко. Але його смак вас обов'язково порадує — обіцяю!

Звичайно, якщо лінь возитися з випічкою, то легко можна замовити торт, і отримати результат без зусиль, але за гроші.

Інгредієнти для тіста:

1) Яйця курячі свіжі — 3 шт.
2) Цукровий пісок (або пудра цукрова) — 50 грам (за смаком).
3) Кефір (жирність будь-яка) — 50 мл.
4) Масло вершкове розтоплене — 50 мл.
5) Какао (марка будь-яка) — 3 столових ложки.
6) Пшеничне борошно — по консистенції.
7) Розпушувач тіста пакетований — 1 чайна ложка.
Полуниця очищена — 200 грам.

Шоколадна глазур:

1) Масло вершкове розтоплене — 50 мл.
2) Цукрова пудра (або цукровий пісок) — 30 грам.
3) Какао (марка будь-яка) — 2 столових ложки.

Рецепт приготування кексу:

У глибокий посуд вбийте три курячих яйця. Всколотіте їх виделкою або вінчиком.

Засинайте цукровий пісок. Його можна замінити цукровою пудрою.

Залийте в миску кефір будь-якої жирності і перемішайте вміст.

Вершкове масло треба дістати з холодильника, викласти в блюдце і розтопити. Це можна зробити на водяній бані або використовувати мікрохвильову піч.

Вершкове масло заливайте в миску з тістом.

Насипте трохи пшеничного борошна. Перемішайте її заздалегідь з розпушувачем тіста.

Тепер засипте какао і ретельно вимішуйте тісто.

Тепер треба насипати стільки пшеничного борошна, щоб тісто було по густоті, приблизно як густа сметана. Викладіть готове тісто у форму. Полуницю добре помийте, видаліть хвостики і викладіть у форму на тісто. Поставте форму в духовку і випікайте до готовності.

Поки кекс буде готуватися, ми приготуємо шоколадну глазур. У глибоку тарілку покладіть шматочок вершкового масла і розтопіть його до рідкого стану. Тільки не кип'ятіть, а просто нагрійте.

Полуничний кекс, политий

Засипте какао і цукрову пудру. Якщо пудри не знайшлося, тоді можете насипати цукровий пісок.

Добре перемішайте вміст, щоб вийшла глазур. Якщо вийде надто густа маса, тоді треба додати ще вершкового масла.

Коли кекс буде готовий, вимкніть піч і викладіть його на тарілку.

Полийте верх кексу шоколадною глазур'ю.

Покладіть кілька ягід зверху на кекс, щоб його прикрасити.

Перед подачею на стіл розріжте кекс на порційні шматочки.

Євгенія Хоновец спеціально для Обід з Нічого

Похожие рецепты :

  • Смачний торт з бананово-сметанним кремом, политий шоколадною глазур'ю, і присипаної солодкої кондитерської крихтою - це щось неймовірне! Ко ...

  • Всі смачні торти володіють чарівною силою, яка залучає нашу увагу і викликає пристрасне бажання з'їсти все до крихти. Невже це солодке боро ...

  • Ніжний кекс з апельсиновим смаком, яблуками і смородиновим варенням - смачний і солодкий десерт. Тісто для такого кексу готується дуже легко і ...

  • Якщо хочеться приготувати швидкий десерт, але немає бажання стояти біля плити, тоді цукерки з печива - це ваш варіант. Готуються такі цукерки п ...

  • Не завжди є бажання і можливість довго возитися на кухні, але іноді так хочеться свіжої випічки до вечірнього чаю! Вихід завжди є - можна приго ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]