Що може бути смачніше


Що може бути смачніше простої домашньої випічки? Деякі звичайно можуть заперечити, що, мовляв, в кулінарних «бутіках» можна зустріти такі шедеври, що й очей не відвести!

Сперечатися не будемо, і все ж — запах свіжої домашньої випічки ні з чим не зрівняється! До того ж приготувати вкусняшки будинку можна буквально з нічого. Ну звичайно не в буквальному сенсі, деякі продукти все ж знадобляться. Але вони настільки прості, що знайдуться на будь-якій кухні.

Ось і сьогодні пропоную зробити смачненькі і дуже бюджетні пиріжки з вишнями і полуницею. Цю домашню випічку зможуть зробити навіть ті господині, у яких з якихось причин на сьогоднішній день немає духовки, так як вони готуються прямо на плиті, на звичайній сковорідці. Якщо розтовстієте від пиріжків — позбавитися від зайвої ваги вам допоможе дієта П'єра Дюка, так що не соромтеся!

Для дюжини пиріжків (пристойною величини) нам знадобиться для тіста: борошно пшеничне вищого гатунку 16-18 столових ложок з хорошою гіркою, 30 гр. дріжджів, 1 яйце, 3 столові ложки цукру (можна трохи більше, якщо любите дуже солодке), 1 пакетик ванільного цукру, 1 столова ложка соняшникової олії, 200 мл простої очищеної води.

Для начинки візьмемо жменю вишень і жменю полуниці, всього приблизно 300 гр., І 6 чайних ложок цукру.
Для обжарювання знадобиться 100 гр. соняшникової олії або більше, якщо сковорідка велика. Масла повинно бути налито в палець завтовшки.

Спочатку займемося заміс тіста. Для цього насамперед викладемо в миску розкришені дріжджі і засипаючи їх цукром.

Далі за допомогою виделки розітремо дріжджі з цукром. Дамо їм можливість «розійтися», а самі в цей час злегка подогреем воду і потім виллємо її до наших дріжджам.

Наступним кроком будемо додавати в миску просіяти борошно, і відразу розмішувати.

Після того як додали трохи борошна вбиваємо яйце і знову розмішуємо.

Ще підсипаємо борошно і, продовжуючи заважати, вливаємо столову ложку соняшникової олії.

Далі додаємо ванільний цукор і решту борошно і замішуємо м'яке ніжне тісто. Залишаємо його на кілька хвилин, і займаємося начинкою.

З вишень виймаємо кісточки і змішуємо їх з ягодами полуниці.

Тепер настав час формувати наші пиріжки. Обминаємо вже підійшло тісто і відриваємо від нього шматочки приблизно однакової величини (не маленькі).

Перетворюємо їх руками в товстенькі коржики і насипаємо на кожну відразу пів чайної ложечки цукру, а потім викладаємо нашу начинку (вишні упереміш з полуницею).

Швидко защипувати їх (як вареники).

На розігріту сковорідку виливаємо соняшникова олія і викладаємо туди наші пиріжки защипами вниз.

Обсмажуємо пиріжки до рум'яної скоринки з усіх боків. Після того як перший раз перевернули можна накрити сковорідку кришкою, для того щоб пиріжки краще пропеклися. Весь процес приготування цих апетитних пиріжків займає менше години, все залежить тільки від швидкості ваших ручок.

І ось наші пірожочкі вже готові радувати вас і ваших близьких, створюючи неповторний запах домашнього затишку.

Лебідь Людмила спеціально для Обід з Нічого

Похожие рецепты :

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

  • Булочки (або духові пиріжки) з персиками виходить дуже м'якими, ніжними і смачними. Звичайно, начинка з персиків дає про себе знати. Тому ...

  • Для приготування булочок необхідно дріжджове тісто. Можна зробити його за власним рецептом, а можна просто використовувати покупне. Фіксованої ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Як же влітку хочеться свіжості і прохолоди, навіть у їжі! І замість жаркої випічки, яка нагріває всю квартиру, часто господині віддають переваг ...

Уничтожение постельных клопов отзывы топ 5 лучших средств против постельных клопов. .

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]