Царським "я називаю це


"Царським" я називаю це варення за його смак і деяку парадність. Метушні з ним не так багато, як здається, а от результат просто чудовий. Це справжнє "парадне" варення, яке подається на стіл у свята.

Варення добре саме собі, а сироп, який часто залишається від варення, можна використовувати для десертів, морсів та коктейлів. Багато рецепти коктейлів включають в себе солодкі сиропи; так що, заготовляючи взапас варення, ми одним пострілом вбиваємо двох зайців.

Вариться "царське" абрикосове варення з абрикосів, у яких злегка подовжені плоди зі світлою шкіркою. Для варення відбираємо тільки міцні, цілі, ні в якому разі не пом'яті абрикоси. Надрізаємо їх уздовж по улоговинці і витягуємо кісточку.

З кісточок абрикосів витягаємо їх ядерце. Це найвеселіша частина роботи. Зазвичай я користуюся молотком.

Тепер акуратно вкладаємо ядерця в прорізи на абрікосінах, укладаємо все АБРИКОСКО на бік і засипаємо цукром. Я беру кілограм цукру на кілограм абрикосів. Варити варення краще в широкому тазу з плоским дном, щоб плоди не пом'ялися.

Залишаємо абрикоси, засипані цукром, на 3:00. Потім додаємо воду (1 \ 3 склянки на кілограм, не більше!) І ставимо на дуже маленький вогонь, на розсікач (обов'язково).

Як тільки варення почне кипіти і з'явиться піна, вимикаємо вогонь, знімаємо піну і залишаємо варення до повного охолодження. Коли вона охолоне, знову ставимо на маленький вогонь, але вже без розсікача.

Варення не повинно кипіти більше хвилини. Знову прибираємо його в сторону. Абрикоси в проміжках між варінням повністю просочуються сиропом. Знову чекаємо до повного охолодження.

Царським "я називаю це

Ставимо варення на газ в третій раз. Варення буде готове, коли м'якоть плодів стане прозорою, шкірка — зморщеною, а сироп злегка загусне.

Акуратно, широкої ложкою, укладаємо абрікосіни в чисті банки з широким горлом, і зверху заливаємо сиропом. Сверзился можна налити чайну ложку горілки.

Похожие рецепты :

  • Чесно кажучи, я його зовсім не люблю варити: звичайне варення з білої черешні не гірше, і до того ж володіє прекрасним бурштиновим кольором, а о ...

  • Райські яблучка - моя особлива любов. Просто так їх не з'їси - аромат є, а смаку мало. Але зате яке з них виходить варення! Просто казка! ...

  • При настанні осені ми зазвичай спохвачуються: а як там наш імунітет? Влітку все було ніколи, але перші дощі та заморозки приносять з собою і пе ...

  • Малина Те, наскільки малина корисна, знають навіть діти. Те, що без малинового варення зима-не зима, знають всі мами. Я справно варю малинове в ...

  • Пропоную вам незрівнянний рецепт чудового мандаринового варення з ваніллю, корицею, кардамоном і кедровими горішками. Таке варення може стати с ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Май 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]