Пропоную не зовсім


Пропоную не зовсім звичайну версію оладок, так як журавлину в моїй родині вживають виключно у вигляді морсу, але ось — захотілося урізноманітнити її застосування; адже журавлина дуже корисна ягода, в ній маса всяких вітамінів!

У такому вигляді оладки з журавлиною пішли на ура. Ніжні, з приємною кислинкою, з цього рецепта їх виходить дуже багато. Приємно порадувати сімейство смачною випічкою вранці, поки всі сплять.

Для приготування нам знадобиться:

— борошно пшеничне — 2 склянки
— 2 яйця
— молоко 200 мл
— цукор-пісок 100 г
— дріжджі хлібопекарські свіжі 30 г
— журавлина 200-300 г
— рослинна олія
— ванілін, щіпка солі.

Пропоную не зовсім

У невеликому сотейнику підігріваємо молоко, зовсім трохи, щоб було тільки тепле. Це важливо, тому працювати будемо з живими дріжджами, які в гарячій рідині гинуть, і відповідно не піднімуться.
Отже, розведемо дріжджі теплим молоком до однорідної консистенції.

Просіваємо в молоко з дріжджами все борошно через дрібне сито, перемішаємо тісто гарненько, щоб не було грудочок.

В окремий посуд розіб'ємо яйця, додамо цукор, ванілін, трохи солі, і зіб'ємо виделкою.

Збиті яйця додаємо до опари, все перемішуємо, накриваємо чистим рушником і ставимо опару на 30 хвилин ближче до теплого місця для підняття.

Потім, в піднялося тісто наливаємо приблизно 2 столові ложки рослинної олії і кладемо туди промиту журавлину, я брала свіжоморожену.

Залишаємо тісто ще на 10 хвилин, щоб воно знову піднялося.

Розігріваємо на газі сковороду, трошки змащуємо олією, хоча це не обов'язково, в тісто ми вже додали його.

Викладаємо ложкою тісто на розігріту сковороду і обсмажуємо на помірному вогні з обох сторін по одній хвилинці.

Подавати оладікі з журавлиною, як і будь-які інші — зі сметаною, варенням, медом, посипаними цукровою пудрою. Ми найбільше любимо поливати розтопленим вершковим маслом!

Наталія Ткаченко спеціально для Обід з Нічого

Похожие рецепты :

  • Луково-бурякові оладки - відмінне та смачна страва швидкого приготування. Пісне, овочеве, оригінальне, воно припаде до смаку всім любителям здо ...

  • Пропоную Господарочка приготувати дуже простий, ситний і смачний сніданок. Для мене це паличка-виручалочка. У моїй родині печінка люблять у вс ...

  • Оладки з кабачків - відмінне "бюджетне" блюдо. Його готувати дуже просто, але виходить воно неймовірно смачним. Кому можна порадити ...

  • Продукти для приготування курячого салату з журавлиною і горіхами: 2-шт Курячого філе. 50-г Сушеної журавлини. Зелена цибуля (3 стебла). ...

  • Хто ж не любить пироги? Ймовірно тільки ті, кому не вдалося бодай раз у житті спробувати найсмачніший пиріг. У період літніх відпусток або інш ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]