Страви з картоплі —


Страви з картоплі — одні з найулюбленіших для слов'янського народу. Картопля їдять у смаженому, вареному, тушкованому і печеному вигляді, його додають у перші страви і салати. Так, одним з різновидів картопляних страв є зрази — традиційне білоруське блюдо, відмінно прижилося і в наших краях.

Готувати картопляні зрази можна по-різному, використовуючи найрізноманітнішу начинку — гриби, м'ясо, фарш та навіть рибу. Сьогодні ми поекспериментуємо і приготуємо зрази з фаршем «Асорті», тим більше що продукти для такого експерименту завжди знайдуться в холодильнику, а кулінарний блог з радістю вам надасть рецепт цього смачного страви.

Для приготування нам знадобиться:

• Фарш м'ясний «Асорті» — 150 гр.
• Картопля — 500 гр.
• Цибуля ріпчаста — 1 шт.
• Яйця — 1 шт.
• Борошно — 2 ст.л.
Страви з картоплі -
• Сіль, перець чорний мелений — за смаком
• Олія рослинна для смаження

Покрокове приготування:

Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо в холодній воді. Нарізаємо його невеликими шматочками, складаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності на повільному вогні.

Коли картопля буде готова, зливаємо воду і розминаємо його виделкою.

Додаємо в картоплю яйце, борошно, слега присолюємо і замішуємо тісто.

Цибулю дрібно кришимо (можна подрібнити його в чопер або блендері) і додаємо до фаршу.

На змащену олією розпечену сковороду викладаємо фарш і смажимо до появи коричневої скоринки, після чого присолюємо його і злегка перчимо.

На плоскій поверхні (обробній дошці або блюді) викладаємо картопляну корж і робимо в ній невелике заглиблення для начинки.

У це поглиблення кладемо начинку з фаршу (приблизно 1-2 ч.л.).

Тепер найскладніший етап роботи — формування самих зраз, оскільки тісто буде прилипати до рук. Для цього з'єднуємо краю коржа, надаємо їй бажану форму і викладаємо на обробну дошку. Також чинимо і з іншими коржами-зразами.

На змащену маслом рослинним сковороду викладаємо наші зрази і підсмажуємо з кожного боку до появи рум'яної скоринки.

Картопляні зрази готові до вживання.

Похожие рецепты :

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

  • Пиріг з суницею і сиром буде відмінною знахідкою для батьків, чиї діти не люблять сир і фрукти в натуральному вигляді. Ніжний пиріг припаде до ...

  • Фалафель - арабське блюдо, яке представляє собою кульки з подрібненого нуту (бобів), смажені у фритюрі. Це блюдо приправлене прянощами, серед я ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]