Жодне сімейне торжество

Жодне сімейне торжество не обходиться без десерту. Такий торт з ніжним кремом і чудовим ароматом спекти зовсім нескладно, і похвала близьких і гостей вам забезпечена!

Отримавши в подарунок на день народження такий торт, ваш чоловік неодмінно зрозуміє, що ви гідні самої кращої кухонних меблів (до речі, я знаю, де купити відмінні кухні кутові) і найсучаснішої кухонного начиння; а гості будуть випрошувати заповітний рецепт.

Інгредієнти:

для білого коржа:

• яйця — 5 шт.;
• цукор — 125 г;
• лимон — 1 шт.;
• борошно — 120 г;
• вершкове масло — 75 г;
• розпушувач — 1 ч. л.;
• вершкове масло для змащування форми;
• панірувальні сухарі;
• коньяк для просочення — 1,5 ст. л.;

для кавового коржа:

• яйця — 5 шт.;
• цукор — 125 г;
• борошно — 100 г;
• кава — 3 ч. л.;
• розпушувач — 1 ч. л.;
• вершкове масло для змащування форми;
• панірувальні сухарі;
• коньяк для просочення — 1,5 ст. л.;

для крему:

• вершки — 750 мл;
• гіркий чорний шоколад — 200 г;
• молочний шоколад — 100 г;
• кава розчинна — 3 ч. л.;
• закріплювач вершків — 3 пакетики.

Спосіб приготування:

Перед тим, як випікати торт, слід приготувати крем і дати йому час для застигання.
Вершки змішати в каструлі з розчинною кавою. Довести до кипіння і відразу зняти з вогню.

Шоколад наламати шматочками, викласти його в вершки з кавою і помішувати, поки шоколад повністю не розплавиться.

Готовий крем остудити, накрити харчовою плівкою або кришкою та на ніч поставити в холодильник.

Щоб приготувати білий корж, лимон вимити і за допомогою терки зняти з нього цедру.

Яйця відбити в глибоку миску, додати цукор, лимонну цедру і збити за допомогою міксера в світло-жовту пишну піну.

Потім всипати, злегка помішуючи, борошно, з'єднану з розпушувачем, і додати розтоплене охолоджене вершкове масло.

Роз'ємну форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. Вилити тісто у форму і випікати при температурі 170 ° C 30-35 хвилин.

Приготування кавового коржа: яйця розбити в миску, додати цукор і збити за допомогою міксера в пишну жовту піну.

Потім додати борошно, змішане з кавою і розпушувачем. Все акуратно перемішати.
Роз'ємну форму змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.

Тісто вилити у форму і випікати аналогічно світлого коржу.

Прикраса торта:

Білий і кавовий коржі розрізати на 2 коржі кожен. Всі коржі просочити коньяком. Шоколадний крем вийняти з холодильника і розділити на 2 частини. Кожну частину злегка збити за допомогою міксера, всипавши по 1,5 пакетика закріплювача. Кавовий корж викласти на блюдо, покрити його товстим шаром крему.

Потім зверху викласти білий корж, його теж покрити кремом. Повторити ті ж дії з рештою кавовим і білим коржами. Залишилися кремом змастити торт з боків.

Готовий торт прикрасити цукровою пудрою і кавовими зернами.

Ганна спеціально для Обід з Нічого

Похожие рецепты :

  • для тіста: Яйця 6 шт. Цукор 2 ст. Сода? ч.л. Лимон Борошно 2,5 ст. + Волоський горіх, мак і мед, вишня для крему: Сметана 400 гр. Цукор ...

  • Представляю вам ще один чудовий рецепт з колекції кулінар-меломанки Ганни, яка подарувала цього блогу кілька смачних ідей. Це чудовий соковитий ...

  • Братці, цей рецепт - просто щось! Звичайно, не можу сказати, що він такий вже простий, але до чого цікавий! Може, маленькому хлопчикові більш ...

  • Торт «Спартак» - десерт, який ніколи не підведе. Тонкі, ніжні коричневі коржі, прослоенних білосніжним кремом, буквально тануть у роті. Цей то ...

  • Це, напевно, самий вдалий рецепт «Пташиного молока» з усіх, які я пробувала. На перший погляд може здатися, що важкувато, але це тільки здається. ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]