Манти — це популярне


Манти — Це популярне азіатське блюдо, своїм національним надбанням його вважають і узбеки, і дагестанці, а також казахи і киргизи. Процес приготування походить на наші пельмені, особливо тісто, але начинка готується по-іншому.

У класичних манти використовується баранина з внутрішнім салом, як тут, але не кожному подобається смак баранини, тому готують це блюдо з інших сортів м'яса — яловичини і свинини, а соковитість отримують, замінюючи нутряне сало гарбузом або великою кількістю цибулі. Ще цікаві рецепти ви можете взяти від сюди.

Для приготування нам знадобиться:

— борошно пшеничне, дуже гарної якості — 500 г
— яйця 2 штуки
— свинина 500 г
— гарбуз 300 г
— цибуля ріпчаста 2-3 штуки
— сіль, перець

Приготуємо тісто. У велику миску просеем борошно, розіб'ємо туди яйця, додамо півсклянки холодної води, і сіль.

Спочатку замішуємо тісто ложкою, потім, коли почне відставати від стінок посуду, викладемо тісто на посипаний борошном стіл.

Далі месім руками, спочатку тісто буде прилипати до рук, потрошку присипаємо борошном, і вимішуємо до стану, коли тісто перестає прилипати. Але перестаратися теж можна, якщо переборщити з борошном, тоді тісто вийти гумовим. Готове тісто кладемо на тарілку, і накриваємо рушником або харчовою плівкою, щоб воно відпочило і стало більш еластичним.

У цей час підготуємо фарш. М'ясо ріжемо на дрібні шматочки, приблизно з половину квасолини, для цього знадобиться гострий ніж. Перекручувати м'ясо на фарш не можна, це суперечить кулінарним традиціям.

Цибулю порізати на кубики і додати до м'яса. Спочатку може здатися, що цибулі дуже багато, але це також особливість цієї страви.

Гарбуз добре помити, почистити від шкірки, якщо треба прибрати серцевину з кісточками. Порізати спочатку соломкою, потім дрібно подрібнити.

Також додамо до м'яса і цибулі, всю начинку посолити, поперчити і добре перемішати.

Тісто розкачати в товсту ковбаску, і її вже поріжемо на однакові шматочки. Кожен шматочок по черзі, щоб тісто не підсохли, спочатку скачуємо долонями в кулю правильної форми, потім качалкою розгортаємо в кружечки, вони вийдуть досить великими за діаметром, приблизно в два рази більше, ніж ми робимо на пельмені.

У кожен гурток кладемо столову ложку фаршу з верхом. Процес ліплення, напевно, самий відповідальний у всьому процесі приготування. Способів ліплення дуже багато, я просто з правого боку захоплюють обидва краї тіста, і починаю з'єднувати по всій довжині, роблячи з кожного боку складочки. Це дуже просто, тісто дуже еластичне і тому не рветься.

Манти - це популярне

Щоб тісто склеювалося, треба пальці весь час вмочати в муку.

Готують манти на пару. Для цього є спеціальний посуд манти-каскан, але звичайно, рідко хто є щасливим володарем цього пристосування. Відмінно замінює його пароварка, треба змастити решітки вершковим або рослинним маслом, укласти манти не близько один до одного, щоб в процесі приготування не прилипли, і варити 40-45 хвилин.

Готові манти змажемо розтопленим вершковим маслом.

Подавати манти можна просто з гарячим м'ясним бульйоном, з різними соусами типу аджики або на основі кисломолочних продуктів, з салатом зі свіжих овочів.

Все, наша смакота готова!

Похожие рецепты :

  • У самому справі, пельмені можуть бути крихітними, як душпара, або такими великими, як манти. Незмінним залишається одне: ідея, так би мовити, о ...

  • Щоб організувати чаювання, зовсім необов'язково відправлятися в кондитерську крамницю за черговим пакетом солодощів. У домашніх умовах можн ...

  • Жаркоп - це печеня по-узбецьки. Ця страва робиться з баранини з овочами. Зазвичай для жаркопа м'ясо ріжеться великими шматками, але сьогод ...

  • Сьогодні пропоную вам рецепт апетитної і смачненьке закуски - оливок "в мішечках" з тіста. Чудове прикраса фуршетного столу, ця закус ...

  • Пропоную вашій увазі смачні булочки «плюшки». Вони готуються дуже легко, і я думаю, що ви залишитеся ними дуже задоволені! Докладні рецепти ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]