Іноді залишається хліб


Іноді залишається хліб, який з часом черствіє. Його можна використовувати для яблучного пирога, випеченого в мікрохвильовій печі. У результаті хліб буде врятований, час зекономлено, а рідні отримають до ранкового чаю ароматний пиріг. Звичайно, можна використовувати не тільки черствий хліб, і начинка може бути будь-хто.

Так що в цьому рецепті ми вбиваємо двох зайців разом: грамотно вживаємо продукти харчування і використовуємо передові технології.

Інгредієнти на 3-4 порції:

Білий батон — 2-4 скибочки
Яйце -5 шт.
Молоко — 150-200 мл
Цукор — 160г
Ванільний цукор — 1 пак.
Кориця
Яблука -1-2 шт.
Ізюм -40 — 50г
Вершкове масло
Форма для мікрохвильової печі 25X15см

Іноді залишається хліб

Приготування:

1. У мисці змішати 3 яйця і жовтки від двох яєць (білки відкласти, бажано помістити в холодильник). Додати цукор (100г) і ванільний цукор, перемішати.

2. В яєчну суміш влити молоко і добре перемішати. Зрізати з скибочок батона кірку і помістити в молочно — яєчну суміш на кілька хвилин (5-10), залежно від свіжості хліба.

3. Яблука, бажано кисло — солодкі, очистити від шкірки і насіння. Нарізати на невеликі шматочки. Додати родзинки і посипати корицею, перемішати.

4. Змастити форму вершковим маслом. Укласти щільно один до одного шматочки батона, щоб накрити всю поверхню дна форми.

5. Хліб повністю покрити яблучною начинкою. Розрівняти.

6. Залишком молочно-яєчної суміші залити весь пиріг.

7. Помістити яблучний пиріг в мікрохвильову піч. Випікати при потужності 800-900Вт, приблизно 10-11 хвилин.

8. Збити відкладені білки із залишком цукру в пухку масу (до стійких піків). Покрити нею весь пиріг, акуратно розрівняти. Знову помістити в мікрохвильову піч на 40-50 секунд. Не виймати з мікро протягом хвилини, щоб пишна «шапочка» не осіла.

9. Готовий пиріг зверху посипати невеликою кількістю кориці, змішаної з цукром (фото клікабельні).

10. Яблучний пиріг можна подавати в теплому або холодному вигляді.

Похожие рецепты :

  • Пиріг з суницею і сиром буде відмінною знахідкою для батьків, чиї діти не люблять сир і фрукти в натуральному вигляді. Ніжний пиріг припаде до ...

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

  • Де саме готувати - кожна господиня обирає, виходячи зі зручності і можливостей. Але заперечувати те, що готувати випічку в мультиварці дуже зру ...

  • Хто ж не любить пироги? Ймовірно тільки ті, кому не вдалося бодай раз у житті спробувати найсмачніший пиріг. У період літніх відпусток або інш ...

  • Ви вмієте пекти сирний пиріг? Високий, пишний, солодкий, що тане в роті? Якщо ні, хочете навчитися? На його приготування ви витратите максиму ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]