Стиль "прованс" і в

Стиль "прованс" і в


Стиль "прованс" і в одязі, і в інтер'єрі, і в кулінарії має багато спільних рис: це велика кількість трав, "духу" і аромату Провансу, його садів і спецій. Прованські соуси — невід'ємна складова середземноморської кухні, і в них прованські рослини і трави, безумовно, відіграють "першу скрипку". Оливки, часник, каперси, петрушка входять у всі популярні і знамениті на весь світ різновиди соусів Провансу: тапенад, айолі, ремулад, персілад, маріньер.

Сьогодні зануримося в чарівний світ соусів Провансу, щоб курочка або тефтелі з підливкою в нашому виконанні піднялися до висот високої французької кулінарії.

Оливки для прованських соусів потрібні чорні, дуже великі. М'якоть чорних оливок потрібна для приготування тапенада (тапен — це "каперс" по-провансальські). Каперси беруться мариновані, без гілочки — тільки квітка. Третя складова соусу тапенад — це знесоленої анчоуси. М'якоть оливок, каперси та анчоуси збивається в однорідну масу, віджимається через марлю і подається в соуснику на стіл. Його можна їсти з хлібом, овочевими пирогами.

Прованський соус айолі — Найпопулярніший часниковий соус. Для його приготування охолоджують оливкова олія і сирий жовток, збивають у пишну масу, додають дрібно нарізану часник, прованські трави і шафран. З соусом айолі краще подають сирі овочі — дрібну редиску, моркву, селеру, свіжі корнішони. На основі айолі роблять анчойат — до базового рецепту додають анчоуси і збивають все в однорідну масу.

До м'яса і птиці подають прованський соус персілад; Напевно, це самий нескладний для приготування соус. Потрібно порубати петрушку, часник, кінзу і розтерти їх в ступці, додати оливкову олію, сіль і перець. Наприклад, можна засмажити курча на сковороді до появи скоринки, перевернути, залити білим сухим вином, через пару хвилин відправити в духовку, розігріту до 230 градусів. Через 5-6 хвилин він буде готовий, поки курча гарячий, змастити його персіладом.

Маріньер — це соус до мідій. Для його приготування растоплівают вершкове масло і змішують його з рубаною петрушкою і лимонним соком. Потім обсмажують цибулю до золотистого кольору, потім кидають у каструльку мідії, вливають біле вино і чекають, поки воно випарується (буквально дві хвилини). До них і подають маріньер.

Ремулад готується так: готують домашній майонез з крижаного оливкової олії, жовтка і лимонного соку, додають варений жовток, часник, паприку, пастоподібний хрін і петрушку. Соусом ремулад змащують зсередини рибні сендвічі. Його подають також до смаженої риби.

Похожие рецепты :

  • Селера часто незаслужено обділяють увагою - але це тільки тому, що не знають про його корисні властивості. Цей коренеплід просто дивовижний дже ...

  • Соуси у всьому своєму різноманітті і пишності вже давно завоювали популярність багатьох гурманів. Є навіть такі країни, де без соусу жодна стра ...

  • Соус голландез, холландез, олландез - коротше, голландський - зайвий приклад того, як оманливі назви кулінарних виробів. Як говориться (з легко ...

  • Отже, поговоримо ще про один "історичному" салаті (про Царський олів'є і Нісуаз ми вже говорили). Тепер настав час для улюбленої ...

  • Цей простий томатний соус називається в нашій родині "Бомбою" за гострий смак і оригінальність. Соус чудово підходить рішуче до всіх ст ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]