Штрудель — вельми відомий

Штрудель — вельми відомий в Ізраїлі яблучний рулет. Однак це блюдо користується популярністю в багатьох країнах світу. Вважається, що його батьківщиною є Австрія. Хоча ім'я кухаря, вперше приготували його, поглинуло час. І поки британські та інші вчені сперечаються про авторство, давайте вимиємо руки і приготуємо цей таки вишуканий десерт.

Для штруделя тісто потрібно приготувати заздалегідь, щоб воно расстояться. 250 грамів м'якого, теплого (але не розтопленого) вершкового масла збиваємо до білизни міксером. Додаємо стаканчик домашньої сметанки -250 грамів, 2 столових ложки сахарку, чайну ложечку ванільного цукру і одну дрібку солі. Ретельно все збиваємо до отримання рідкої однорідної маси. Додаємо 250 грамів пшеничного борошна і знову перемішуємо. Приготоване тісто потрібно загорнути в харчову плівку, щоб не підсихало, і на пару годинок заховати в холодильник.

А в цей час не будемо дзвонити по телефону або дивитися 689 серію чергового серіалу, а приготуємо начинку. 3-4 середніх яблучка, бажано не поганять ГМО, позбавимо від серцевини і дрібненько наріжемо. Шкірку можна знімати чи не знімати — як душа забажає. 3 або 4 столових ложки чорного або білого родзинок злегка запарити в окропі, щоб він розбухнув і придбав презентабельний вигляд. Зцідивши воду, засиплемо ізюмчік трьома столовими ложками цукру, добавім100 граммовмелко порубаних волоських горіхів, чайну ложку меленої кориці і три столові ложки якогось не дуже солодкого варива. А краще — джему, так буде кошерний.

Потім знову займемося нашим тестом. Розділимо його на три частини, бажано — рівні. З них ми спечемо три чудових штруделя. Розкотимо тісто на великому дерев'яному столі, попередньо щедро присипавши його борошном. Товщиною корж повинен бути не більше 5 міліметрів, інакше — вічний бан і НС ганьба! Рівним шаром викладемо начинку на тісто, залишаючи до країв кілька сантиметрів вільними.

А тепер найголовніше — загортаємо тісто, перетворюючи його в рулет. Підходити до цього потрібно дуже акуратно і відповідально: найменше невірний рух і тонке тісто може легко порватися в руках. А хіба ви хочете, щоб рідні казали: руки з ж … не звідти виросли? Повторюємо те ж саме з начинкою і тестом ще двічі.

Загорнули, кладемо готові рулети вниз швом на деко, присипаний борошном (якщо покриття дека антипригарне, мука не потрібна) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовочке. Випікати потрібно десь хвилин 30, поки не помітимо у штруделя світло-золотисту скоринку. Як тільки помітили — можна виймати. Не забудьте перед подачею на щедро накритий стіл посипати ваш шедевр цукровою пудрою — буде дуже красиво!

І, так — Лебріют (на здоров'я)!

Тетяна Бащенко спеціально для Обід з Нічого

Штрудель - вельми відомий

Похожие рецепты :

  • Смачний рулет з варенням, вишнями та шоколадом - відмінне доповнення до ароматного чаю або кави. Приготувати такий ніжний і смачний рулет ви зм ...

  • Полуниця - справжній друг ласуни! Ми вже якщо полуничний кекс, і полунично-сирний торт; тепер звернемо увагу на пісочне тісто і приготуємо пісо ...

  • Пропоную вашій увазі смачні булочки «плюшки». Вони готуються дуже легко, і я думаю, що ви залишитеся ними дуже задоволені! Докладні рецепти ...

  • Ви вмієте пекти сирний пиріг? Високий, пишний, солодкий, що тане в роті? Якщо ні, хочете навчитися? На його приготування ви витратите максиму ...

  • Млинці з яблуками під шоколадним соусом - ідеальне блюдо для сніданку або для полуденка, ситне і смачне. Пробуджує дитячий апетит практично мит ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Июнь 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]