Штрудель — вельми відомий

Штрудель — вельми відомий в Ізраїлі яблучний рулет. Однак це блюдо користується популярністю в багатьох країнах світу. Вважається, що його батьківщиною є Австрія. Хоча ім'я кухаря, вперше приготували його, поглинуло час. І поки британські та інші вчені сперечаються про авторство, давайте вимиємо руки і приготуємо цей таки вишуканий десерт.

Для штруделя тісто потрібно приготувати заздалегідь, щоб воно расстояться. 250 грамів м'якого, теплого (але не розтопленого) вершкового масла збиваємо до білизни міксером. Додаємо стаканчик домашньої сметанки -250 грамів, 2 столових ложки сахарку, чайну ложечку ванільного цукру і одну дрібку солі. Ретельно все збиваємо до отримання рідкої однорідної маси. Додаємо 250 грамів пшеничного борошна і знову перемішуємо. Приготоване тісто потрібно загорнути в харчову плівку, щоб не підсихало, і на пару годинок заховати в холодильник.

А в цей час не будемо дзвонити по телефону або дивитися 689 серію чергового серіалу, а приготуємо начинку. 3-4 середніх яблучка, бажано не поганять ГМО, позбавимо від серцевини і дрібненько наріжемо. Шкірку можна знімати чи не знімати — як душа забажає. 3 або 4 столових ложки чорного або білого родзинок злегка запарити в окропі, щоб він розбухнув і придбав презентабельний вигляд. Зцідивши воду, засиплемо ізюмчік трьома столовими ложками цукру, добавім100 граммовмелко порубаних волоських горіхів, чайну ложку меленої кориці і три столові ложки якогось не дуже солодкого варива. А краще — джему, так буде кошерний.

Потім знову займемося нашим тестом. Розділимо його на три частини, бажано — рівні. З них ми спечемо три чудових штруделя. Розкотимо тісто на великому дерев'яному столі, попередньо щедро присипавши його борошном. Товщиною корж повинен бути не більше 5 міліметрів, інакше — вічний бан і НС ганьба! Рівним шаром викладемо начинку на тісто, залишаючи до країв кілька сантиметрів вільними.

А тепер найголовніше — загортаємо тісто, перетворюючи його в рулет. Підходити до цього потрібно дуже акуратно і відповідально: найменше невірний рух і тонке тісто може легко порватися в руках. А хіба ви хочете, щоб рідні казали: руки з ж … не звідти виросли? Повторюємо те ж саме з начинкою і тестом ще двічі.

Загорнули, кладемо готові рулети вниз швом на деко, присипаний борошном (якщо покриття дека антипригарне, мука не потрібна) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовочке. Випікати потрібно десь хвилин 30, поки не помітимо у штруделя світло-золотисту скоринку. Як тільки помітили — можна виймати. Не забудьте перед подачею на щедро накритий стіл посипати ваш шедевр цукровою пудрою — буде дуже красиво!

І, так — Лебріют (на здоров'я)!

Тетяна Бащенко спеціально для Обід з Нічого

Штрудель - вельми відомий

Похожие рецепты :

  • Смачний рулет з варенням, вишнями та шоколадом - відмінне доповнення до ароматного чаю або кави. Приготувати такий ніжний і смачний рулет ви зм ...

  • Полуниця - справжній друг ласуни! Ми вже якщо полуничний кекс, і полунично-сирний торт; тепер звернемо увагу на пісочне тісто і приготуємо пісо ...

  • Пропоную вашій увазі смачні булочки «плюшки». Вони готуються дуже легко, і я думаю, що ви залишитеся ними дуже задоволені! Докладні рецепти ...

  • Ви вмієте пекти сирний пиріг? Високий, пишний, солодкий, що тане в роті? Якщо ні, хочете навчитися? На його приготування ви витратите максиму ...

  • Млинці з яблуками під шоколадним соусом - ідеальне блюдо для сніданку або для полуденка, ситне і смачне. Пробуджує дитячий апетит практично мит ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]