Смачний торт з бананово-сметанним


Смачний торт з бананово-сметанним кремом, политий шоколадною глазур'ю, і присипаної солодкої кондитерської крихтою — це щось неймовірне! Коли торт настоїться в холодному місці, він буде ще смачніше.

Приготуйте хоча б раз і не пошкодуєте. Якщо потрібен повсякденний смачний рецепт, приготуйте оладки на кефірі.

Розглянемо рецепт приготування святкового торта, а також дізнаємося, які інгредієнти вам потрібно буде підготувати.

Інгредієнти для торта:

Тісто:

1. масло вершкове (не можна замінювати маргарином) — 100 грам,
2. цукровий пісок — 60 грам,
3. яйця курячі (магазинні, свіжі) — 2 шт.,
4. молоко свіже (краще нежирне) — 70 мл,
5. пшеничне борошно (потрібно просіяти) — по консистенції,
6. розпушувач тіста — 9-10 грам.

Вершковий штрейзель:

1. масло вершкове (хороше, більше 63% жирності) — 1,5 ст. ложки,
2. борошно пшеничне (якісна, просіяне) — 2 ст. ложки,
3. цукрова пудра (білий цукор) — 2 ст. ложки.

Бананово-сметанний крем:

1. стиглий банан — 1 шт.,
2. сметана свіжа (15 або 20% жирності, з холодильника) — 250 мл,
3. цукрова пудра — 3 ст. ложки.

Шоколадна глазур з порошку какао:

1. тепле молоко (жирність будь-яка) — 2 ст. ложки,
2. какао-порошок (беріть перевірену фірму) — 1 ст. ложка,
3. масло вершкове (хороше) — 35 грам,
4. цукрова пудра — 30 грам.

Рецепт приготування:

Починаємо готувати звичайний бісквіт, але додамо ще молоко. Він повинен стати трохи суші. Нам це потрібно для того, щоб потім крем добре просяк торт, але не перетворив його в кашу. Викладіть масло в миску.

Забивати яйця одне за іншим. Можете відразу перемішати.

Засинайте в миску цукровий пісок і тепер постарайтеся перетерти інгредієнти, наскільки у вас це вийде.

Тепер влийте тепле молоко.

І додавайте пшеничне борошно з розпушувачем.

Бісквітне тісто у вас повинно вийти середньої консистенції.

Його потрібно буде ложкою перекладати в спеціальну форму. Ставте бісквіт випікати в духовку. Пройде приблизно тридцять, а то й сорок хвилин, поки він буде готовий.

Поки бісквіт буде випікатися, приготуємо кондитерську крихту. З'єднайте масло, білий цукор і борошно. Перетріть, щоб вийшла крихта. Якщо потрібно, то додавайте сухі інгредієнти, якщо маса мокра. Викладіть штрейзель на папір, яка спеціально для цього призначена, і відправляйте в духовку. Потім випікайте його, поки він не підрум'яниться.

Відразу ж приготуємо і сметанний крем. Натріть банан на дрібну тертку або подрібніть в блендері.

Додайте сметану холодну. Тільки акуратно, не перемішуйте.

Додавайте цукрову пудру.

Тепер дуже акуратно перемішайте інгредієнти. Тільки не потрібно збивати.

Коли бісквіт буде готовий, дістаньте його з форми і розріжте на дві частини (коржа).

На нижню частину викладіть бананово-сметанний крем.

Покладіть зверху другу частину торта акуратно. Придавлювати не потрібно.

Тепер потрібно приготувати глазур. З'єднуйте масло, тепле молоко, цукровий пісок і какао. Ретельно перемішуйте. Змастіть верхній корж шоколадною глазур'ю повністю.

Вам залишилося тільки посипати штрейзелем верх торта. Завдяки глазурі, яка буде утримувати кондитерську крихту, торт залишиться цілісним (всі фото нижче клікабельні).

Обов'язково ставте торт в холодильник, щоб він настоявся. Тоді крем буде ще ніжніше і смачніше.

Євгенія Хоновец спеціально для Обід з Нічого

Похожие рецепты :

  • Всі смачні торти володіють чарівною силою, яка залучає нашу увагу і викликає пристрасне бажання з'їсти все до крихти. Невже це солодке боро ...

  • Полуничний кекс, политий шоколадною глазур'ю, готується нескладно, але і не швидко. Але його смак вас обов'язково порадує - обіцяю! Зв ...

  • Торт «Спартак» - десерт, який ніколи не підведе. Тонкі, ніжні коричневі коржі, прослоенних білосніжним кремом, буквально тануть у роті. Цей то ...

  • Смачні здобні булочки, приготовані на дріжджах, молоці та сметані, виходять ніжними і смачними, а якщо притрусити їх шоколадної солодкої крихтою ...

  • Ну хто не любить смачні домашні тортики? Звичайно, фігура від цього страждає, але іноді просто неможливо стримувати бажання з'їсти шматочок ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]