Курка — птах універсальна

Курка - птах універсальна


Курка — птах універсальна. Як казала моя мама, "і в бенкет, і в світ, і в добрі люди". Вона хороша і на повсякденному столі, і на святковому; та на грилі, і у вигляді котлет, і у вигляді барбекю. Сьогоднішній рецепт я віднесу до святкових — таку курочку не гріх поставити перед гостями.

Нам знадобиться курка вагою 1.5 кг, рослинне масло, сіль, перець, яйце, 100 г сиру, 100 мл молока, кілька шматочків м'якушки білого хліба, консервований зелений горошок, морква, цибулина, 100 г фісташок, кріп. Якщо вам більше до душі готувати курочку в порційних шматках, зверніть увагу на рецепт "Курка в сметанно-грибному соусі". А цю курочку ми будемо запікати цілком.

Курку треба вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем зсередини і зовні. Укласти курку в посуд для запікання, застелену фольгою, полити гарячим рослинним маслом і поставити в нагріту до 200 градусів духовку. Запікати близько півгодини, перевертаючи і поливаючи соком.

Приготувати начинку: моркву почистити, вимити, нарізати кубиками, відварити в підсоленій воді хвилин п'ять. М'якуш білого хліба нарізати кубиками, підсушити в духовці. Цибулю почистити, нарізати кубиками, обсмажити на рослинному маслі. Додати в цибулю морквину, фісташки, сухарики, нарізану зелень кропу і зелений горошок. Збити молоко з яйцем і залити цією сумішшю овочі. Присолити, обсмажити все разом пару хвилин.

Курку вийняти з духовки, акуратно розрізати навпіл, всередину кожної половинки викласти начинку, посипати зверху тертим сиром і запікати ще 10-15 хвилин при тій же температурі.

Похожие рецепты :

  • Чим ближче свято, тим більше хвилювань. Що приготувати, щоб застілля залишилося в пам'яті надовго? Чим цього разу порадувати домашніх і го ...

  • Якщо ви хочете смачного і соковитого курячого м'яса, але не хочете їсти його на шкоду своєму здоров'ю, а саме, смажити на сковороді, тод ...

  • У кожної (навіть самої ледачою!) Господині є мільйон власних таємних рецептів приготування курки. Але я хочу зупинитися виключно на святковому ...

  • Ну, влітку завжди тягне на екзотику, на півдня! І мене потягнуло на іспанську кухню. Здавалося б - курка і курка, що нового можна приготувати? ...

  • Приготувати курку по-арабськи зможе кожен охочий, але починати процес готування краще з вечора, даючи м'ясу за ніч гарненько замаринувати. ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]